Türkiye'yi savaşa çekmeye çalışıyorlar...

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

İsrail Filistin savaşının üzerinden tam 10 ay geçti. 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan savaş aslında savaş cümlesini de kullanmak istemiyorum fakat gerçekleri masaya yatıracaksak bunun adı kesinlikle soykırım olmalı, İsrail’in bugüne dek 40 bin masum insanı katletmesiyle sonuçlandı. Halen yüzbinlerce Filistinli yaralı, tedavi edilmeye çalışılıyor.

Filistin halkının artık dayanacak gücü kalmadı, aç susuz ve barınacak, ayakta kalacak güçleri kalmadı.

Amerika ve diğer ülkelerin gücünü arkasına alan İsrail tek bir Filistinli kalmayana dek ve Gazze’yi ele geçirinceye dek bombalamaya devam edecekler.

Bütün Müslüman ülkeleri sus pus içerisinde , savaşı lanetleyen, mazlum Filistin halkının yanında yer alan, yardım eden, ses çıkaran tek ülke Türkiye oldu maalesef.

Amerika kendi ekonomisini düzeltmek için savaşı destekleyerek İsraillilerin arkasında durarak milyarlarca dolarlık savaş mühimmatı sattı.

İsrail arkasına aldığı ABD ile dirsek temasta ilerlemeye devam ediyor. Her gün yeni açıklamalar yaparak, yalan dolanla Filistinlileri top yekün yok etme planları kuruyorlar.

ABD yepyeni bir dünya düzeni kurmaya çalışıyor. Dünya üzerindeki kaynakları tükettik nüfus hızla arttı, yeni kaynaklar için nüfusu savaşla azaltmaya çalışıyorlar.

Aynı zamanda Irak, Suriye, Afganistan, gibi ülkeleri çeşitli yalanlarla savaşa sürükleyerek işgal ettiler. Başbakanları, Cumhurbaşkanlarını öldürdüler.

Şimdi ise hedefleri İran. İran'ı da ele geçirip Türkiye‘nin içerisinde olacağı bir savaş ortamı yaratarak sıradaki hedefin Türkiye olmasını sağlayacaklar.

Bu nedenle de onların bu planlarının bilincinde olduğumuz için çok dikkatli adım atmamız gerekiyor. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın bu anlamda deneyimli bir lider olduğunu bildiğim için içim biraz rahat diyebilirim. 23 yıldır 85 milyonluk nüfusu ve 783.562 km yüzölçümü ile Türkiye'yi yöneterek dünya ülkeleri arasında önemli bir konuma sahip olmamızı sağladı.

Şu an da İsrail ABD'nin arkasına aldığı güç ile Lübnan’ a da saldırıyor., gözü dönen İsrail önüne kim gelirse ezip geçecek ve tüm Müslümanları yok edecek kinle hain planlar kuruyor.

Peki İran neden savaşa çekilmeye çalışılıyor.

* Orta doğunun kalbi,

* Dünya petrol taşımacılığının gerçekleştirildiği Basra Körfezinde en fazla kıyısı

olan ülke,

* Dünyada Suudi Arabistan’dan sonra ikinci en büyük petrol rezervine sahip

ülke,

* Rusya’ dan sonra en fazla doğalgaz üreten ülke,

* Diplomatik olarak ABD ve İsrail'i tanımayan bir ülke,

* Dünyada Irak’tan sonra nükleer silah üretimiyle suçlanan ikinci ülke,

* CIA Irak işgal edildikten 1.5 yıl sonra ülkede nükleer silah bulunmadığını resmen ilan etmişti. Yani Irak boş yere yalan dolan oyunlarla işgal edildi.

İran’ a saldırarak işgal edecekler ve Türkiye‘yi , çevresinde sınır komşuları güçsüz kalmış pozisyonda bırakarak, zayıflatacaklar ve son olarak ortadan kaldıracaklar. Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında amaç orta doğuyu işgal edip tüm Müslümanları yok edip topraklarını ve doğal olarak yer altı kaynaklarını ele geçirmek olacaktır.