Türkkan'dan ROK'a: İnsan müsvettesi

Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rasim Ozan Kütahyalı için “insan müsvettesi” ifadesi kullandı.

Türkkan'dan ROK'a: İnsan müsvettesi

15 Temmuz darbe girişiminin sekizinci yıl dönümünde İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Darbe öncesi Fetullah Gülen’i destekleyen yazıları ile bilinen Rasim Ozan Kütahyalı’nın,n ‘Hocaefendi’ye açık mektup’ isimli köşe yazısını paylaşan Türkkan, yaptığı paylaşımda Ozan için ‘insan müsveddesi’ ifadelerini kullandı.

“HUSUMETLİ OLDUKLARININ HAPSE GİRMESİNE NEDEN OLDU”

Türkkan yaptığı paylaşımda, “Sadece bu değil, bunun gibi bir çok insan müsveddesi, -ki bunların içinde hala ekranlarda yer bulanlar var- sadece kişisel husumetleri yüzünden bile insanları “FETÖCÜ” diye ilan edip, jurnallediler ve bir çoğunun hapse girmesine vesile oldular.

“HAYSİYET FUKARALARINI TÜRK MİLLETİ UNUTMAYACAK”

Kendileri Taraf gazetesi başta olmak üzere, borazanlık yapmalarına müsaade edilen tüm yayın organlarında, kurulan kumpasları tezgahladılar, sonra jurnallediler en sonunda da kurdukları o kumpasları mahkemelere taşıdılar. Bir çok insanın hayatını kararttılar, bir çok aileyi tarumar ettiler, bazılarının hayatlarını kaybetmelerine vesile oldular. Türk ordusunun şerefli subaylarını, haysiyetsizce yaftalayıp hapislerde çürüttüler. 15 Temmuz’un üzerinden değil 8 sene, 108 sene bile geçse, bu haysiyet fukaralarını Türk Milleti asla unutmayacak” dedi.

Kaynak: Serhat Güneş