Türkü Yağmur Nehir, "1 haftadan sonra sağlık kuruluşuna başvurun"

Türkiye'de son dönemde artan grip vakalarının artması hastanelerde hem randevuların bulunamamasına hem de aile sağlığı merkezlerinde yoğunluğa neden olmaya başladı.

Türkü Yağmur Nehir, "1 haftadan sonra sağlık kuruluşuna başvurun"

Türkiye'de son günlerde artan grip vakalarında hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor.

"RANDEVU BULUNAMIYOR"

Sözcü Gazetesi'nden Cem Yıldırım'a açıklamalarda bulunan Aile Hekimleri Dernekler Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, yurt genelinde üst solunum yolu enfeksiyonlarının son günlerde ciddi şekilde arttığını söyledi ve yaşanan artışla beraber, aile sağlığı merkezlerinde ve acillere başvuruların arttığını belirten Türkü Yağmur Nehir, hastaların randevu bulamadığını sözlerine ekledi.

"1 HAFTADAN SONRA SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURUN"

Acil servisler ve aile sağlığı merkezlerinde meydana gelen yoğunluğun azaltılabileceğini ifade eden Prof. Nehir, "Her şikâyet, bir sağlık kuruluşuna başvuruyu gerektirmez. Bu hastalıkların çoğu kendiliğinden iyileşir. 1 haftadan uzun süren şikayetler olduğunda, ateşin tedaviye rağmen düşmediği durumlarda, öksürüğün fazlalaştığı, özellikle soluk alıp vermekte zorlanma başladığı durumlarda, 2 yaş altı çocuklarda ve risk grubundaki hastalarda (diyabet, hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıklar, astım vb.) hızlı soluma, zor nefes alma gibi bir durum olduğunda bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir" dedi.

Dr. Türkü Yağmur Nehir, vatandaşların ani başlayan ateşle birlikte, yaygın vücut ağrısı, kas ağrıları, baş ağrısı, boğaz ağrısı, bazen burun akıntısı gibi belirtilere dikkat çekerken, bolca sıvı tüketiminin ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ