Tutanak tutuldu! YRP İzmit’te baskın kongreyi yaptırmadılar!

YRP İzmit tarafından adaylardan habersiz bir şekilde yapılmak istenen ilçe kongresi tarafların uzlaşması ile son buldu. Yeterli çoğunluk sağlanmadı şekilde tutanak tutan mevcut ilçe başkanı ve adaylar alandan ayrıldı

Tutanak tutuldu! YRP İzmit’te baskın kongreyi yaptırmadılar!

Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Örgütünde sular durulmuyor. 8 Ekim tarihinde ilçe kongresini yapacağını duyuran YRP İzmit bugün üyelere ve delegelerin bir çoğuna haber vermeden baskın kongre yapmak istiyor. Kongrede ilçe başkan adayı olacağını duyuran Nurettin Kulaksız, Abdurrahman İlhan ve Hakan Uzun’dan habersiz bir şekilde yapılacak olan kongreyi adaylar tesadüfen öğrendi. İlçe Başkan adaylığını sabah saatlerinde duyuran Abdurrahman İlhan, delegelinin durup durmadığını öğrenmek için sabah saatlerinde ilçe seçim kuruluna gitti ve kongrenin bugün yapılacağını öğrendi.

TARAFLAR GÖRÜŞTÜ

Kendilerinden habersiz bir şekilde kongre yapılacağını öğrenen Nurettin Kulaksız, Abdurrahman İlhan ve Hakan Uzun kongrenin yapılacağı alana geldi. Saat ikide başlaması beklenen kongrede yaklaşık yarım saat adaylar salonda yalnız bekledi. İl Başkanının duyurması üzerine delegeler saat 14.30 itibari ile kongre alanına gelmeye başladı. Mevcut İlçe Başkanı Cafer Ateş’in de alana gelmesi ile taraflar görüştü. Mevcut ilçe başkanı Ateş, ile ilçe başkan adaylarının delegeler ile yaptığı görüşmeler neticesinde sonuca varıldı.

TUTANAK TUTTULAR

İlçe Başkanı Ateş ve adaylar kongrenin daha önce duyurulan tarihte yapılması konusunda fikir birliğine vardı. Delegeleri çağırıp ortamı germenin anlamsız olduğunu belirten taraflar İlçe Seçim Kuruluna yeterli çoğunluğun sağlanamadığı yönünde tutanak tutturdu. Süreç ile ilgili cevap hakkını kongre günü kullanacağını ifade eden İlçe Başkanı Ateş, “Kongremiz 8 Ekim günü yapılacak. Gerekli açıklamaları orada yapacağım. Adaylarımız ile birlikte kongremizi kardeşlik ortamında yapacağız” dedi.

Tutanak tutuldu! YRP İzmit’te baskın kongreyi yaptırmadılar! - Resim : 1