Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tutuş: Bu kentte trafik için yapabilecek bir şey yok!

Rizeliler Derneğinin etkinliğinde konuşan AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, trafik anlamında İzmit’te yapılabilecek başka bir şey kalmadığını ifade ederek kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini ifade etti.

Rizeliler Derneğinin etkinliğinde konuşan

Her ay düzenlediği etkinliklerde kentteki siyasileri ağırlayan Kocaeli Rizeliler Derneği’nin bu ayki konuğu AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş ve AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar oldu. Dernek Başkanı Ekrem Kumuşoğlu ev sahipliğinde yapılan buluşmaya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, KESOB Başkanı Kadir Durmuş, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ve Rizeliler katıldı. Dernek Başkanı Ekrem Kumuşoğlu son etkinliği olduğunu ifade ederek görevi Osman Çakır’a devredeceklerini ifade etti.

“LİYAKAT İBADETTİR”

Kumuşoğlu konuşmasında, “3 yıl boyunca her Ramazan ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk. Hemşerilerimizin sorunlarını çözmeye ve dertlerine derman olmaya çalıştık. Hayır işleri yaptık. Siyasetin göbeğinde olmadık. Bu kentte adamcılık doğru bir şey değil. Liyakat sahibi insanların bir yerlere getirilmesi bu kent için ibadettir. İbadet sadece 5 vakit namaz değildir” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKAKIN’A TUTUŞ’U ENTEGRE ETMEMİZ LAZIM”

Etkinlikte söz alan AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar ise, “İnsanları ayrıştırmadan 22 yıldır açtığı bayrak altında bizleri toparlayan Cumhurbaşkanımızın ayak izlerini takip ederek bizler de abilerimizin bize bıraktığı mirası değerlendirerek siyaset yapmaya devam ediyoruz. Bizler bu şehrin evlatları ve gerçek sahipleriyiz. Bu şehirde gerçek belediyeciliği tekrar başlatmak istiyoruz. Herkese eşit hizmet götürmek adına Büyükşehir Başkanımıza Muharrem Tutuş başkanımız entegre ederek İzmit’i daha yaşanır hale getirmek için mücadele ediyoruz. Sizlerden de destek bekliyoruz” dedi.

“BİZ VARIZ DİYENLERİN YÖNETME ŞANSI YOK”

Son olarak söz alan AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, “Bugün bakıyoruz sivil toplumun, siyasetin bürokrasinin içinde her yerde Rizeliler var. Kentimiz ülkenin her yerinden göç aldı. Her yerden bir renk bulabiliyoruz. Kendi başına biz varız diyenlerin biz yönetiriz iddialarını yapabilme şansı yok. Bu kültür mozaiğini yakalayanların bir şey yapma şansı var. Belli bir noktada problem yaşıyor gibi gözükebilir. Bütün bu kentin ana damarlarıyla kendisini kimse yalnız hissetmez. İzmitliliği herkes sindirir. Bu kentin paydaşı olduğumuzu içselleştirip daha huzur içinde yaşayacağımız bir kültüre daha yakınız.

“TAKDİR MİLLETİN”

Kaldı burada seçime 1 ay gibi bir süre. Zaten 5 yıldır İzmit Belediyesinde meclis üyesiyim. Bu dönem de Cumhurbaşkanımız bir karar aldı. Onlara mahcup olmamak için çalışıyoruz. Takdir milletin. Sefer bizden zafer Allah’tan millet ne diyorsa o. İktidar da lazım muhalefet de lazım. Hatta iyi bir muhalefet lazım. Biz 5 yıldır üstümüze düşeni yapıyoruz. Bu işin bize bir menfaati de yok. Millet bizi onun için oraya oturttu.

“BORCU BİLE BİLE ADAY OLDUK”

İzmit Belediyesi Türkiye’nin nüfus olarak da bütçe olarak da 31 ilden daha büyük bir ilçesi. Küçük bir ilçe değil. Günlük İzmit’teki insan hareketliliği 1 milyon civarında oluyor. 2,25 milyar TL bütçesi var. İzmit Belediyesi çok büyük bir belediye. BU bütçeyi doğru bir şekilde kullanmalıyız. Her işin uzmanı ile bu bütçeyi nasıl insanlara faydalandırabiliriz diye düşünmek lazım. Maalesef İzmit belediyesi ekonomi olarak iyi yönetilmedi. Ciddi derecede borcu var. Bunu bile bile aday olduk. Borçları ödeyeceğiz. Kiminle ne gerekiyorsa, bu belediyeyi prestijli belediye haline getirmek için yola çıktık. Bizlere güvenen kimseyi mahcup etmeyeceğiz.

“YAPILABİLECEK BİR ŞEY YOK”

Belediye başkanı olduktan sonra 6 ay içinde bir değişim olduğunu hissettireceğiz. Konuşarak olmuyor. 5 yıldır bazı konularda şikayet ediyoruz. Bazıları siyaset yapıyorsunuz diyordu. Geldiğimizde biz de budan şikayet edersek neden belediye başkanı oldunuz diye derler adama. 6 ay içinde bir şeylerin değiştiğini göstereceğiz. Önümüzdeki süreçte kentte çok büyük projeler var. Belki bugün yaptığımızda birileri kızacak. Yapılması gereken yerinde dönüşüm işinin sonuna geldik. Bizim depreme yakalanmadan bu kente dokunmuş olmamız gerekiyor. Bu dokunuş yerinde dönüşüm ile değil ada bazında bölgesel dokunmalar yapmamız gerekiyor. İkinci sıradaki problem trafikten bahsediyoruz. 10 sene sonra bu kentte trafik ne hale gelir kafanızda canlandırın. Bu kentte trafikte yapabilecek yeni bir şey yok. Bu haliyle yok. En son değişiklikleri Büyükşehir Belediye Başkanımız Genel Sekreterken yapmıştı vali olmadan önce. Çarşıyı tek şerit yapmıştı. Dokunmuştu biraz.Ne yapacağız? Yıkacağız. 10 metrelik yolları 20 metre, 20 metrelik yolları 50-60 metreye çıkarmamız lazım. Bunu da mühendis mimar arkadaşlar yapacak. Bu iş böyle oluyor. Kentleri yenilerken 100 yıl sonra araç sayısı nasıl olur, nasıl yol ihtiyacı olur diye yapılıyor. Biz de bunu yapacağız 5 yılda bu iş bitmez. 10 yıl içinde bazı emarelerini görmeye başlayacağız” dedi.