Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uçağa binmeniz artık daha zor! Kabul etmeyen binemeyecek

Havalimanlarında yeni dönem başladı. Artık bu uygulamayı kabul etmeyen yolcu, uçağa alınmayacak.

Havalimanlarında yeni dönem başladı.

Düzenlemeyi içeren kanun teklifi, AKP tarafından TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Bu kapsamda; üzerini elle aratmayan yolcuların uçağa alınmaması ve uçakta taşkınlık çıkaranlara para cezası verilmesini öngörülüyor.

ABDULLAH GÜLER AÇIKLADI

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, havalimanlarındaki güvenlik alanına ilişkin düzenlemeyle ilgili olarak konuştu. Güler, tüm yolcuların, havacılık güvenliğinin ihlal edilmemesiyle sınırlı olmak üzere, havaalanlarına ve hava araçlarına geçerken yanlarındaki eşyaları ile teknik cihazlarla ve gerektiğinde de el ile kontrol edilebileceğini ve aranabileceğini ifade etti. Düzenlemeyi içeren kanun teklifi, AKP tarafından TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Bu kapsamda; üzerini elle aratmayan yolcuların uçağa alınmaması ve uçakta taşkınlık çıkaranlara para cezası verilmesini öngörülüyor.

ARAMAYI KABUL ETMEYEN KABUL EDİLMEYECEK

Güler, teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda yolcunun kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyeceğini söyledi. Güler, bu durumda Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşma hükümlerinin saklı olacağını vurguladı.

PARA CEZASI DA UYGULANACAK

Uçuş esnasında tehlikeli ve zorunlu haller dışında insan hayatını riske atacak eylemlerin cezası artacakken; uçakta izinsiz yayın yapmak, telefon kullanmak, keyfi paraşütle atlamak gibi eylemlerin üst ceza limiti 500 bin liraya kadar çıkarılacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni eğitim öğretim döneminin açılmasıyla
Sıradaki Haber Kent Kart kuyruğunda yoğunluk var! Her yaştan insan orada