Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üçlü güvenlik işbirliğiyle Kuzey Kore’ye göz dağı

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, Japonya Savunma Bakanı Minoru Kihara ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Tokyo’da gerçekleştirilen güvenlik zirvesinde Üçlü Güvenlik İşbirliği Protokolü imzaladı.

Güney Kore Savunma Bakanı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Japonya Savunma Bakanı Minoru Kihara, Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, Japonya/Tokyo’da 3’lü güvenlik zirvesi gerçekleştirdi. ABD Savunma Bakanlığı’ndan zirvenin ardından yapılan açıklamada, tarafların güvenlik işbirliğini güçlendirme konusundaki kararlılıklarını yinelediği belirtilerek, “Bakanlar, Rusya ile Kuzey Kore arasında artan askeri ve ekonomik işbirliğinden duydukları ciddi endişeyi dile getirdiler” ifadeleri yer verdi.

İŞBİRLİĞİ DERİNLEŞECEK

Tarafların Kuzey Kore’yi balistik füze denemeleri dahil provakatif eylemlerini durdurmaya çağırdığı kaydedilen açıklamada, “Bakanlar Hint-Pasifik sularında statükoyu değiştirmeye yönelik tek taraflı girişimlere şiddetle karşı olduklarını bir kez daha yineleyerek, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesinde (UNCLOS) belirtildiği şekliyle uluslararası hukuka aykırı eylemlere ilişkin endişelerini paylaştılar” denildi. Tarafların karşılıklı güvenlik işbirliğinin çerçevesini belirlemek üzere Üçlü Güvenlik İşbirliği Protokolü (TSCF) imzaladığı belirtilirken, bu çerçevede Kore Yarımadası, Hint-Pasifik bölgesi ve ötesinde barış ve istikrara katkıda bulunmak üzere üst düzey politika istişareleri, bilgi paylaşımı, üçlü tatbikatlar dahil güvenlik işbirliğinin derinleştirileceği aktarıldı. Bakanların gelecek yıl Güney Kore’de 3’lü bir güvenlik zirvesi gerçekleştirme konusunda mutabık kaldığı BELİRTİLDİ.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başrollerinde Demet Evgar, Buğra Gülsoy
Sıradaki Haber Bahar Dizisi Yeni Sezon İlk Bölüm Hangi Kanalda? Bahar 17. Bölüm Hangi Canlı Yayın Linkinde?