Ücretsiz izin!

Erdem Övüç

Erdem Övüç

Tüm Yazıları

Tam Adana galibiyetinin keyfini çıkaralım dedik, küt bu olay ortaya çıktı.

Sportif Direktör Bayram Oral, Başkan Danışmanı Mithat Atalay ve Kulüp Müdürü İshak Tarcan’ın ücretsiz izne çıkarılmalarından bahsediyorum.

Yani hiç işimiz yokmuş gibi bir de bu değişik konuyu ameliyat etmek zorunda kaldık. Taraflarla konuştum… Ben de özel olarak kalacak detayları paylaşmayacağım.

Mevzu şu…

Başkan Engin Koyun, performanslarından memnun olmadığı, kulübün vizyonu ve kurumsallığının gelişmesi açısından böyle bir karar aldığını söyledi. Şunu da ekledi… “Biz kimsenin işine son vermedik… Biraz dinlenmelerini istedik çünkü uzun süredir hoş göremediğim şeyler var”

Benim anlamadığım olay şu… Engin Koyun 3 kişi ile ilgili aldığı kararı yönetimin WhatsApp grubundan paylaştı ve bu paylaşım ise sızdı.

Ayıp 1: Bu mevzu sonrası, Oral, Atalay ve Tarcan adları ile itibarları zedelendi. Psikolojik travma yaşandı.

Ayıp 2: Bunu basına her kim vermişse, kısacası içerideki hain kimse büyük bir vebal altına girdi.

Gerçekten büyük bir gaflet ve ayıp var burada…

Bir de şunu merak ediyorum. Kulübün 3 tane rütbeli makamı ile ilgili bir tasarruf var ancak bunu “Ben yaptım oldu” mantığı ile paylaşmak çok sağlıklı değil.

Senin yönetimin var, oradaki insanların önemli bir kısmı hali vakti yerinde iş insanlarından oluşuyor. Onları saymadan, daha amiyane bir tabirle sallamayan bir bakış açısı hiç hoş olmadı.

Yöneticilerden bu duruma itiraz edilip edilmediği ile ilgili bir bilgim yok ancak alınan kararlar önce yönetime danışılır ardından karar verilir.

Ancak öyle olmadı. Tüm yöneticiler kararı cep telefonundan öğrendi.

Hadi transferi anlarım… Basına sızarsa maliyeti artar… Ama bu başka bir konu…

Bu konulardan sorumlu yönetici Veli Başkurt’tur ve inanıyorum ki bu muhabbet onun da canını sıkmıştır.

Engin Koyun dedi ki “Bayram Oral kendisini geliştiremedi. Ben ondan daha önce de İngilizce öğrenmesini istedim. Ben de kendimi geliştirmeliyim, 3 yıl önceki Engin Koyun olmamalıyım”

Üzerime iyilik sağlık… Yabancı dil 1 hafta 10 günde öğrenilecek bir dil mi? Bu savunma da bence taca çıktı.

Engin Koyun’a şunu dedim “Türkiye’de kaç tane sportif direktör yabancı dil biliyor? Bayram ağabey ile ilgili tek geçerli nedeniniz bu mu? Mithat ağabey… Yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyor, size bildiğiniz yoldaşlık yaptı. Eski hakemler dernek başkanı. Buna da çok şaşırdım” açıkçası.

Bana “Dediğim gibi, ben kimseyi göndermedim. Çünkü burada kimse yüz kızartıcı bir suç işlemedi. Kurumsallık ve vizyon bunu gerektiriyordu. Biraz kendilerine çeki düzen vermelerini istedim. 1 ay sonra aramıza katılırlar. Hem Abdurrahman’ın ne günahı var? Adam yıllık izne çıktı, bugün 3 kez beni aradı” dedi.

Şunu dedim “Siz dolaylı olarak bu insanlara “Sizi istemiyorum. Sizden memnun değilim diyorsunuz. Aynı durum sizin başınıza gelse tekrar o kapıdan bir daha içeri girer misiniz?”

Cevabı “Kendi kararlarına kalmış. Dönmezlerse de bir sorun olmaz. Yeni bir kulüp müdürü ya da sportif direktörlük departmanı düşünmüyorum. Orada bizim sosyal medyacı çocuklar var. Faruk var, Asım var… Bu konuda bir sorun yaşamayız”

Engin Koyun’un cümleleri kelimesi kelimesi bu şekilde…

Şöyle bir şey de var. Teyide muhtaç bir konu bu… Engin Koyun, Oral, Atalay ve Tarcan’ın kulübü zarar uğrattıklarını da konuşmuş.

İşte olayın bam teli bu… “Kulübü zarara uğrattılar” derken ne demek istedi?

Nedir yani olay? Zimmetine para mı geçirmişler, otel müdürleri ile anlaşıp dümene mi kalkmışlar?

Adana maçındaki geliş gidiş programı ile ilgili bir sorun yaşandığı belirtiliyor.

O da şu… Uçak biletleri geç alındığı için kulübün normalde kasasından 135 bin lira çıkacağına, 245 bin lira çıkmış… Burada da İshak Tarcan’a söz hakkı doğuyor.

Adana’daki maç saat 21.00’de başladı, basın toplantısı, stadı terk derken 00.00’ı buldu.

Ben de Ömer Lütfi Çelik, Aziz Emre Gündeşen ve Faruk Kardaş ile birlikte Adana’ya gittim.

Maç gecesi uçak yoktu, ertesi gün sabaha karşı tarife var. Takım fazladan bir gün konakladığı için maliyeti artmış. Adama sormazlar mı, bu takım gece 12’den sabaha kadar nerede kalacak diye.

Bir de Ertuğrul Sağlam’ın programına onay veren bu yönetim değil mi? Şaşırdım kaldım…

Bayram Oral’ı kimse benim kadar tanıyamaz… Çevresinden inanılmaz bir destek alıyor. Ama sosyal medyada bazı leşler adam gitti diye zil takıp oynayacak. Ki bence berbat bir sosyal medyamız var. 3 tane maymun ortalığı karıştırmak için resmen seferber olmuş durumda. Ama bu beyinsizler neden bu kararın alındığını sorgulayamayacak kadar cahiller. Yarın dilerim ALLAH’tan (CC) aynı durum bu iğrenç insanların başına gelir!

Adana’da Bayram ağabey bir hürmet gördü bir hürmet gördü anlatamam. Adamı öyle bir seviyorlar ki, resmen adam ilgi manyağı oldu. Ben şahidim.

Sadece orada değil ki, hangi deplasmana gitsek, nereye kampa gitsek Bayram ağabey aşağı Bayram ağabey yukarı…

Bu durum Kocaelispor adına çok kurumsal ve gurur verici bir şey değil mi?

Engin Koyun “Daha vizyonlu olalım” diyor ya… Alın size vizyon işte…

Bu işin içinde çok başka şeyler var. Kariyerli insanların itibarları bir mesajla yerler altına alınmamalı. Günahtır… Yarın Engin Koyun gidecek, peki buradaki insanların yaşadığı psikolojik tahribatın sorumlusu kim olacak? Aynı geçmişte Kocaelispor’un dibine dinamit koyup kaçanlar gibi. Kimse onlara hesap sormuyor, soramıyor.

Her neyse işte…

Toparlamak gerekirse… Verilen bu kararı kesinlikle desteklemiyorum.