Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üçüncü toplantı bitti! Sarı: “Goodyear bizi şaşırtıyor”

Lastik İş Sendikası ile Goodyear firması arasında devam eden TİS görüşmeleri sonrası açıklama yapan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı, “Goodyear bizi şaşırtıyor” ifadelerini kullandı.

Lastik İş Sendikası ile

Lastik İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işçiler için başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Pirelli, Prometeon ve Brisa’dan ayrı olarak masaya oturan Goodyear firmasının üçüncü görüşmesi bugün sendikanın Kocaeli Başiskele ilçesinde bulunan otelinde yapıldı. Bin 500 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinin ilk oturumunda 6, ikinci oturumunda ise 17 gündem maddesi geçmişti. Parasal konuların görüşülmeye başlandığı Goodyear toplantısında Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, toplantının olumlu geçtiğini ifade etmişti.

“DEPREM GERÇEĞİNE DEĞİNDİ”

Toplantı sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Deprem gerçeğine değinerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Alaaddin Sarı, “Yerel yönetimlerin seçimleri var. Yerel yönetimlerden, siyasi partilerde deprem gerçeği ile ilgili açıklamalar duymak isteriz. Kocaeli deprem konusunda çok büyük acılarla karşı karşıya kalmıştır. Önlemlerimizi almak zorundayız. Siyasi ve rant noktasında değerlendirmeden kararlar alınmasını arzu ediyoruz. Çocuklarımızın, insanlarımızın hayatını kaybetmesin istemiyoruz” dedi.
Toplu sözleşme ile ilgili konuşan Sarı, “Bugün goodyear işletmesi ile toplantımız oldu. İşletmenin yaklaşımı diğer toplantıda olduğu gibi. Yaptığımız görüşmelerde üretimde 4 madde geçti. Destekte de 3 madde geçmiş oldu. Üretimde 26 destekte 24 maddeyi geçmişiz. Geçen haftada sosyal desteklere yüzde 70 zam talep önerilmişti.

“BİZİ ŞAŞIRTIYOR”

Maaş konusunda ise ilk 6 ay için yüzde 45 oranında zam teklif verdi. Bu bizim beklemediğimiz bir orandı. Sosyal haklarda yüzde 70’i kabul etmediğimiz gibi yüzde 45 de kabul edilmeyecek bir orandır. Bu rakamlar bizim kabul edeceğimiz rakamlar değildir diye ilettik. Bu iradeyi Goodyear işletmesinde görüyoruz. Yarın da diğer firmalar ile toplantımız olacak. Godyear bizi şaşırtıyor. Rakamları kabul etmesek de adımları olumlu görüyoruz. İkinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylarlar ilgili konuşmadık. 13 Şubat Salı saat 13.00 günü otelimizde toplantımız olacaktır” dedi.