Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı mı? Mert Kerim Ejder kimdir, ne yaptı?

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı mı? Mert Kerim Ejder kimdir, ne yaptı?

Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında Orhun Haber isimli sosyal medya hesabını yönettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder tutuklandı.

Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder'in Orhun Haber isimli sosyal medya hesabını yönettikleri iddia edildi. Yapılan inceleme sonucunda Orhun Haber isimli internet sitesinin Servet Ejder adına, fatura bilgilerinin ise Mert Kerim Ejder adına kayıtlı olduğu tespit edildi.

Ejder kardeşler, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ve dosya savcısı Ayhan Ay'ı FETÖ üyeliği ile suçlayarak tehdit ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Savcılık, şüphelilerin "suçun topluca işlenmiş olabileceği ve şüpheli sayısının çok olduğu" gerekçesiyle tutuklama talebinde bulundu.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından mahkemeye sevk edilen şüpheliler, "iftira" ve "yargı görevini yapanı etkileme" suçlarından tutuklandı. Mert Kerim Ejder, mahkemedeki ifadesinde, Orhun Haber isimli sosyal medya hesabının kendisine ait olmadığını öne sürdü ve suçlamaları kabul etmedi. Servet Ejder de suçlamaları reddetti.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması devam ederken, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların dosya savcısı ve başsavcıyı hedef alması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ejder kardeşlerin tutuklanmasıyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.