ÜNİVERSİTE KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER 2024: 2024-2025 Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

YKS tercih sonuçları ardından hangi bölüme kayıt yaptıracağını öğrenen öğrenciler gözlerini üniversite kayıtlarına çevirdi. Üniversitelerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde kayıt yaptıracak olan öğrenciler belgeleri sorguladı. Peki, üniversite kayıtları ne zaman? İşte üniversite kaydı için gerekli belgeler..

ÜNİVERSİTE KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER 2024: 2024-2025 Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

Milyonların gündeminde ilk sırada yer alan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı. Eylül ayında start alacak 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi gözler üniversite kayıtlarına çevrildi. Üniversiteyi kazanan öğrenciler kayıt sırasında hangi belgeleri toplayacaklarını sorguladı. Arama motorlarında üniversite kayıtları ne zaman sorgusu yapan öğrenciler bir yandan da istenen belgeleri araştırdı. İşte üniversite kaydı için gerekli belgeler..

ÜNİVERSİTE KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER

-e-Devlet üzerinden alınan Lise Mezuniyet belgesi ya da geçici mezuniyet belgesi aslı

-Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuç belgesi

-Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları belgesi

-Nüfus cüzdanı sureti

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Üniversitelerin açılış tarihi henüz belli olmadı. 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Üniversitelerin açılış günü YÖK tarafından henüz duyurulmadı. YÖK tarih verdiğinde haberimize ekleyeceğiz. İlkokul, ortaokul ve liseler aynı anda açılıyor ancak üniversitenizin başlangıç günü okula göre değişkenlik gösteriyor.

Kaynak: Şermin Temur