Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üniversite öğrencileri yaşadı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aylık 6 bin 505 TL ödeme yapacak

Yeni yılda destek ödemelerinde artışa giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencilerine 6 bin 505 TL ödeme yapacağını duyurdu. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın o destek ödemesi…

Yeni yılda destek ödemelerinde

Ekonomik açıdan desteklenmesi gereken her kesme yönelik belirli yardımlar gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında devam edecek olan bu yardımlara ilişkin zamlı tutarları açıklamaya başladı. Bu kapsamda birçok yardımı sürdürecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) yardımlarının da devam edeceğini duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bu yardımın zamlı tutarına ilişkin de açıklama geldi.

Maddi desteğe ihtiyacı olan ailelerin çocuklarının eğitim hayatının devam edebilmesi için hayata geçirilmiş olan SED ödemeleri kapsamında bu yıl da devam edecek olan aylık ödeme tutarları netleşti. SED ödemelerinde zam gerçekleştiğini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zamlı ödemelerin hesaplara geçeceği tarihle birlikte zamlı ödeme tutarlarını da duyurdu. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED ödemeleri güncel ödeme tutarı…

SED PROGRAMI GÜNCEL ÖDEME TUTARLARI DUYURULDU

Bu yıl ödemelere devam eden SED programı kapsamında zam gerçekleştirmiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilerin eğitim kademesine göre yapılacak olan ödemelerin zamlı tutarlarını ilan etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen açıklamayla birlikte bu senenin en yüksek SED miktarının 6 bin 505 TL olarak belirlendiği ortaya çıktı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bildirdiğine göre; 2024 yılında okul öncesi için 3 bin 614 TL olan SED ödemeleri, ortaöğretim öğrencileri için 5 bin 782 TL, üniversite çağındaki öğrenciler için ise 6 bin 505 TL olarak ödenmeye başlayacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemeler için başvuru ekranına dair de bilgi verdi.

SED PROGRAMI BAŞVURULARI ONLİNE OLARAK ALINIYOR

Zamlı ödemeleri şubat ayı itibariyle hak sahiplerinin hesabına geçirecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemelere yeni başvuru yapacak olan ailelere de seslendi. Bu kapsamda başvuruların e-Devlet’ten alınacağını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru için ‘Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu’ ekranına işaret etti. Başvurular, online olarak yapılabiliyor.