Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünlü ekonomistten araç sahiplerini çıldırtacak açıklama: O tarihte 60 TL olacak! ‘Yok artık’

Motorinin ardından benzinin litre fiyatına da zam yapılması araç sahiplerinin tepkilerine sebep olmaya başladı. Üst üste gelen zamların ardından 50 TL’ye doğru yol almaya başlayan akaryakıt fiyatlarının ne zaman durulacağı merak edilirken şaşkınlık yaratan açıklama o isimden geldi.

Motorinin ardından benzinin litre

Dolar kurunun ve altının rekor seviyeler ile kayda geçmeye devam ettikleri şu günlerde, bu araçlara bağlı olarak fiyatlandırılan hizmet ve ürünlerde de yüksek oranlı zamlar gözlenmeye başlandı. Birçok ürün nerede ise günlük olarak fiyat değiştirirken bu sürecin en çok yıpratanlarından biri ise akaryakıt sektörü oldu.

Ocak ayının başında duyurulan ÖTV zammı sonrası 2 TL’nin üzerinde artış yaşayan benzin ve motorin fiyatları, bu hafta da peş peşe zamlar ile gündeme geldi. Motorinin litre fiyatına yapılan yüksek zammın ardından geçtiğimiz gece benzinin litre fiyatına da 1 TL’yi aşkın artış yansıtıldı.

45 TL seviyesine dayanan akaryakıt fiyatlarının ne zaman durulacağı, 50 TL’lik satış fiyatının görülüp görülmeyeceği merak konusu olurken araç sahiplerini kahredecek açıklama ünlü ekonomistten geldi. Son iki gün içerisinde akaryakıta toplamda 4 TL’nin üzerinde zam yapıldığını belirten Ekonomist Şeref Oğuz, kısa vadeli tahminini resmen açıkladı.

“ENFLASYONU DURDURAMIYORSUN”

Piyasalara ve buna bağlı olarak da akaryakıt fiyatlarına dair birtakım değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Şeref Oğuz, enflasyona dikkat çekti. Enflasyonun durdurulamadığını ifade eden Oğuz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İstediğin kadar tedbirler al şimdi de seçimler geliyor. Şimdi sıkı para politikası var ya seçimlerden sonra sımsıkı para politikası gelecek. Mazot 45 TL oldu. 45 lira iken deponu doldur. Hatta varsa 25- 30 tane depon onları da doldur. Buna depo dayanmaz.”

60 TL İÇİN TARİH VERDİ

Akaryakıt fiyatlarında 50- 60 TL’lik seviyelerin 1 Nisan tarihi itibari ile gözlenebileceğini belirten Ekonomist Oğuz, bu tahminini şu görüşüne dayandırdı: “Çünkü döviz yükümlülüklerinden giden bir iş olduğundan dolay. Yine bu sene biz 220 milyon dolar faiz ödeyeceğiz. Bu paranın da büyük bir kısmı ortada yok.”