Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünlü market zinciri nakit kabul etmeyecek! Kocaeli’de de birçok şubesi var

Dünya adım adım nakitsiz bir topluma doğru geçiş yapıyor. Birçok soru işaretlerini barındıran ‘nakitsiz toplum’ projesine adeta entegre şekilde marketler de dahil oluyor

Dünya adım adım nakitsiz

Küresel güçlerin tüm dünya devletlerinde uygulamaya çalıştığı bir proje var: Nakitsiz toplum! 15 dakikalık şehirler, akıllı şehirler projeleriyle insanların dolaşımlarını kontrol altında tutmak isteyen projelere entegre faaliyetlerden biri de, nakitsiz toplum projesi.

KÜRESEL PROJELER

Yeni dünyada nakit yerine kişilerin tüm varlıkları banka hesaplarında ya da kripto cüzdanlarda kalsın isteniyor. Çin’de gördüğümüz uygulamalarda, nakitsiz topluma ek olarak ‘sosyal vatandaşlık puanı’ ve ‘karbon ayak izi takibi’ gibi projelerle, insanların harcadıkları paralar, paraları ile ne aldıkları ve nerelere seyahat edebilecekleri takip ediliyor.

KREDİ VE BANKA KARTI

Birçok küresel proje, birbirine entegre şekilde çeşitli ulus devletlerde deneniyor. Sermaye de bu projelere çanak tutuyor. İşte onlara bir örnek BİM’e bağlı File Market’te hayata geçiriliyor. File Market’te sosyal medyadaki iddiaya göre 8 Temmuz itibarı ile nakit para ile alışveriş yapılmayacak. Harcamalar yalnızca kredi kartı ve banka kartı üzerinden yapılacak.

HİJYENİKMİŞ

File Market’in iddiasına göre bu yöntem daha pratik, hızlı ve hijyenik. Nakit alışverişin kaldırılmasıyla ilgili File Market’in bir şubesine yerleştirilen ilanda şu ifadelere yer verildiği görüldü:

8 TEMMUZ

“Sevgili müşterilerimiz 08.07.2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamanız amacıyla sadece kredi/banka kartları ile ödemeye geçilecektir”

file3.jpg