Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

UNRWA: Lübnan’ın güneyinde ekmek ve su kıtlığı baş gösterdi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun saldırılarını artırdığı Lübnan’ın güneyinde 1 haftada 90 bin kişi yerinden edildi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki

UNRWA’dan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana süren çatışmalarda gerilimin artmasının ardından bölgedeki Filistinlilerin güvenli bölge arayışının ardından UNRWA acil müdahale başlattı.

SIĞINMA MERKEZLERİ AÇILDI

UNRWA’nın Sayda kentinde yerinden edilenlere hizmet vermek üzere 3 sığınma merkezi açtığı aktarıldı. Lübnan’ın güneyinde çok sayıda kişinin yerinden edildiği belirtilen açıklamada, göç dalgasının Sayda kentinde ekmek ve içme suyu gibi temel ihtiyaç maddelerinde eksikliğe yol açtığı belirtildi.

1 HAFTAFA 90 BİN KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) verilerine işaret edilen açıklamada, Ekim 2023’ten 24 Eylül’e kadar yaklaşık 200 bin kişinin Lübnan’ın güneyinde yerinden edildiği kaydedildi. Lübnan’ın güneyinde yerinden edilenlerin sayısının Ekim 2023’ten 17 Eylül’e kadar 111 bin 656, 17 Eylül – 24 Eylül tarihlerinde ise 90 bin 530 olduğu söylendi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hafta içi her gün ekrana
Sıradaki Haber 27 Eylül Zahide Yetiş Yeniden Başlasak Hangi Kanalda? Zahide Yetiş Yeniden Başlasak Hangi Canlı Yayın Linkinde?