Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş Kimdir? Sinem Dedetaş Kaç Yaşında, Nereli?

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde büyük bir farkla başkanlık koltuğunu kazanan CHP Üsküdar adayı Sinem Dedetaş kariyeri göz doldurdu. Peki, Sinem Dedetaş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yanıtı..

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş Kimdir? Sinem Dedetaş Kaç Yaşında, Nereli?

Tüm Türkiye'nin odak noktası olan 31 Mart yerel seçimleri sorunsuz tamamlandı. 81 ilde kurulan seçim sandıklarına giden seçmenler oylarını kullandı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ardından partilerin başarı durumları masaya yatırıldı. Türkiye geneli büyük bir ivme kazanan Cumhuriyet Halk Partisi birçok büyükşehirde üstün konuma geçti. İstanbul'un 26 ilçesinde başarı elde eden CHP Üsküdar ilçesini de kazandı. Bu noktada Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir sorgulandı. Peki, Sinem Dedetaş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilenler..

İSTANBUL ÜSKÜDAR SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart Üsküdar seçim sonuçları CHP adayı Sinem Dedetaş % 49,90 oy alarak birinci oldu. Üsküdar AK Parti adayı Hilmi Türkmen ise % 42,37 oy aldı. 31 Mart Üsküdar yerel seçimlerinde Hilmi Türkmen, Sinem Dedetaş, Turgut Sadıkoğlu, Nursel Çelikok, Yılmaz Bayat, Muammer Ertaç Ergüven gibi adaylar yarıştı.

SİNEM DEDETAŞ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

Sinem Dedetaş 1981 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Barış Dedetaş ile evli olan Sinem Dedetaş Üsküdar'ın yeni belediye başkanı seçildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden gemi inşa yüksek mühendisi unvanı ile mezun olan Sinem Dedetaş 10 yıl ulusal ve uluslararası firmalarda görev aldı. Eşi ile kendi şirketlerini kurdu. 2014 – 2016 yılları arasında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Sinem Dedetaş 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş’ye Genel Müdür olarak atandı. İstanbul Şehir Hatları A.Ş’nin ilk kadın genel müdürü olarak görev alan Sinem Dedetaş, 2023 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanlığına seçildi. Sinem Dedetaş 31 Mart seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı seçildi.