Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Usta sanatçı hayatını kaybetti

Bossa nova müziğinin efsanevi ismi 83 yaşında hayata veda etti.

Bossa nova müziğinin efsanevi

Bossa nova müziğinin efsanevi ismi Sergio Mendes, 83 yaşında hayata veda etti. Brezilya’nın dünyaya armağan ettiği usta müzisyen, “Mas Que Nada” şarkısıyla akıllarda yer etmiş, kariyeri boyunca bossa nova ritimlerini uluslararası arenaya taşımıştı.

FENOMEN HALİNE GELDİ

Mendes, 1960’larda kurduğu Brasil ’66 grubu ile bossa nova’yı küresel bir fenomen haline getirdi. Kendi tarzını klasik İngilizce şarkılara da ustalıkla yansıtan sanatçı, “The Look of Love” ve The Beatles’ın “The Fool on the Hill” gibi eserlerle müzikal çeşitliliğini gözler önüne serdi.

MÜCADELE EDİYORDU

Uzun süredir Covid-19’un yol açtığı sağlık sorunlarıyla mücadele eden Mendes, 83 yaşında hayatını kaybetti. Mendes’in ailesi yaptığı açıklamada, şarkıcının Los Angeles’ta “huzur içinde hayata veda ettiğini” söyledi. Yapılan açıklamada “Eşi ve son 54 yıldır müzik partneri olan Gracinha Leporace Mendes ve sevgi dolu çocukları onun yanındaydı. Mendes en son Kasım 2023’te Paris, Londra ve Barselona’da sahne aldı. Son birkaç aydır sağlığı, uzun süreli Covid’in etkileriyle neden kötüydü” denildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve
Sıradaki Haber Herkes ekran başında! Masterchef’de potaya kim girdi?