Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ütüsüz kıyafetleri ütülü göstermenin yolları: Bu yöntemlerden, usta terzilerin bile haberi yok

Ütü yapmayı sevmeyenler, kıyafetleri ütülü göstermenin yollarını araştırıyor. Ütüsüz kıyafetleri ütülü göstermenin birçok yolu var. İşte detaylar…

Ütü yapmayı sevmeyenler, kıyafetleri

Ütü yapmak, pek çok kişinin sevmediği ev işleri arasında yer alıyor. Bu nedenle insanlar çamaşırlarını biriktirerek uzun saatler ütü yapmaya çalışıyor. Ancak bazı yöntemler sayesinde ütü yapma zahmetine katlanmanıza gerek kalmayacak.

Ütüsüz kıyafetler, gün boyu bakımsız görünmenize neden olur. Her zaman ütü yapma imkânınız yoktur. Bu nedenle çeşitli yöntemlerle kıyafetlerinizi ütülenmiş gibi gösterebilirsiniz. Böylece her zaman düzgün giyimli bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

BUHARIN GÜCÜNDEN YARARLANIN

Buhar, kıyafetlerde ortaya çıkan kırışıklıkların açılmasını sağlar. Buhar makinenizin buharına kıyafetleri tutarak kırışıklıkların açılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca çaydanlıktaki suyun buharı da tercih edilebilir.

Duş buharı da ütülü bir görünüm için kullanılabilir. Bunun için kıyafet, duş sırasında banyoya asılmalıdır. Böylece kıyafetin görüntüsü pürüzsüz bir hale gelir.

HAVALANDIRMA VE NEMLİ HAVLU

Kıyafeti havalandırmak, ütülü bir görüntü elde etmek için faydalıdır. Ayrıca kıyafete nemli havlu bastırmanın da faydası vardır. İş görüşmesi ve önemli etkinlikler öncesinde ütü yapmayı tercih etmeniz daha iyi olur. Ütüsüz kıyafetleri buzluğa koymak da tercih edilebilecek bir yöntemdir.

ÜTÜ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Ütü yapmak zorunda olduğunuz durumlarda bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Farklı kumaş türlerini, uygun sıcaklıkta ütülemeniz gerekir. Ayrıca ütüdeki kumaş ayarı kısmı da mutlaka kullanılmalıdır. Ütü yaparken kullandığınız su kireçsiz olmalıdır. Aksi takdirde ütünüz, kısa sürede arızalanabilir.

Ütü yaparken buhar fonksiyonu kullanılmalıdır. Böylece kırışıklıklar, daha hızlı açılır. Ütüyü uzun süre hareketsiz ve yatay şekilde bırakmamak gerekir. Aksi takdirde ütüden kaynaklı yangın çıkabilir.

Ütü yaptıktan sonra içerisindeki suyu boşaltmalısınız. Ütü yapmayı sevmeyenler, kırışmayan kumaşı olan kıyafetleri giyebilir. Bunun yanı sıra kurutma makinesi de kullanılabilir. Böylece ütü yapmaya gerek kalmaz.

Ütü yapmak zahmetli bir iş olduğu için çamaşırlar biriktirilmemelidir. Her zaman hazır ütülü kıyafetlerinizin olması halinde dışarıya çıkarken hazırlanmanız daha kolay hale gelir. Ayrıca istediğiniz kıyafeti giyme özgürlüğüne sahip olursunuz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başrollerinde Demet Evgar, Buğra Gülsoy
Sıradaki Haber Bahar Dizisi Yeni Sezon İlk Bölüm Hangi Kanalda? Bahar 17. Bölüm Hangi Canlı Yayın Linkinde?