Uzman Öğretmenlik sınavı ne zaman? Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavı nasıl olacak?

Uzman Öğretmenlik sınavı ne zaman? Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavı nasıl olacak?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için geri sayım başladı. İşte, sınavla ilgili detaylar:

Sınav Tarihi ve Saati: Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, 19 Kasım 2023 tarihinde online (çevrim içi) olarak gerçekleştirilecek. Sınav, Türkiye saati ile 10.00'da başlayacak ve 13.00'te sona erecek.

Sınav Soru ve Cevapları: Sınavın soruları ve cevapları, 20 Kasım 2023 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

Sınav Girişi ve Yapısı: Adaylar, sınava https://onlinesinav.meb.gov.tr/ adresinden internet erişimi olan herhangi bir ortamda (engelli tedbiri talep eden adaylar hariç) giriş yapacak. Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacak.

Sınav Süreci: Sınav “Sınava Başla” butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında “Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “Kaydet ve İlerle” butonu yerine “Sınavı Bitir” butonu olacak. Adaylar istedikleri zaman sınavı bitirebileceklerdir.

Teknik Nedenlerle Sınav İptali ve Devam Etme: Aday sınava başladıktan sonra teknik nedenlerle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sınav yarıda kalırsa, sınava tekrar başladığında kaldığı yerden kalan süreyi kullanabilecektir. Teknik nedenlerle sınavı yarıda kalanların 19 Kasım 2023 saat 23.59’a kadar sınava kaldıkları yerden devam edip sınavı bitirmeleri gerekmektedir.

Sınav Sonuçları: Sınav sonuçları, 24 Kasım 2023'ten itibaren "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinden ilan edilecek.