Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uzmanından emekliye kötü haber!

SGK uzmanı Ali Tezel emekli ve memura yapılacak temmuz zammına ilişkin çarpıcı ifadeler kullanırken emekliler için pek iç açıcı konuşmadı.

SGK uzmanı Ali Tezel

Milyonlarca emekli, Temmuz maaş zammını merakla bekliyor. 5 aylık enflasyon farkına göre emekliler için yüzde 22,72 oranında bir maaş zammı kesinleşti. Maaş zammının 3 Temmuz’da belli olması beklenirken, SGK Uzmanı Ali Tezel’den kulis bilgisi geldi.

BİR UMUT!

Enflasyon artışı en çok emeklileri etkiliyor. Açlık sınırı 19 bin TL’ye ulaşarak asgari ücreti geçti. Bu nedenle pek çok emekli Temmuz maaş zammını bir umut olarak bekliyor. TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 oldu. Son 1 aylık verinin eklenmesiyle yeni maaşlar belirlenecek. Emekliler, maaş zammı dışında ek bir artış talebini de dile getiriyor. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekstra zam ve refah payı konularında kapıyı kapattı. SGK Uzmanı Ali Tezel, maaş zammı konusunda müjdeli haberi verdi.

ENFLASYON FARKIYLA

Tezel, “Asgari ücrete zam yapılmayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 enflasyon farkı kesin yapılacak. Ancak memur emeklilerine yüzde 20 verilecek. 4 milyon kişi ise yüzde 25 enflasyon farkıyla devam edecek” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son günlerde yangınlarla boğuşan ilçede
Sıradaki Haber AFAD paylaştı: Korkutan deprem!