Uzmanlar araştırdı: Çay içmek insan ömrünü etkiliyor mu?

Çin'de Sichuan Üniversitesi tarafından binlerce kişi üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları yayınlandı. Araştırma sonucunda çay tüketiminin insan vücuduna etkileri derlenirken, paylaşılan raporda çay içmenin yaşam süresinde etkili olduğu öğrenildi.

Uzmanlar araştırdı: Çay içmek insan ömrünü etkiliyor mu?

Türkiye'de en fazla tüketilen içeceklerin başında gelen çayla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Çinli bilim insanları çayın insan ömrüne olan etkisini araştırdı.

Türkiye'nin en fazla tercih ettiği içecekler arasında bulunan çayla ilgili Çinli bilim insanları araştırma yaptı. Sichuan Üniversitesi'ndeki araştırmada çayın insan yaşamı üzerine olan etkisi araştırıldı.

Sichuan Üniversitesi Çin'de yaşayan 7 bin 931 kişi ve İngiltere'de yaşayan 5 bin 998 kişi ile yürüttüğü araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Üniversitede yapılan araştırmada Çinli bilim insanlarının yaptığı araştırmada "Siyah ya da yeşil çay içiyor musunuz?" ve "Hangi sıklıkla çay tüketiyorsunuz?" soruları yöneltildi ve buna göre rapor toplanırken, katılımcıların kan basıncı, kolesterol ve vücut yağı gibi değerleri de ölçüldü. Bilim insanlarının gerçekleştirdiği ölçümlerin sonucunda sık sık çay içenler ve içmeyenler ayrılarak sağlık durumlarına bakıldı.

Uzmanların yaptıkları deney soncunda ise verilere göre, günlük siyah ve yeşil çay tüketenlerin diğerlerine göre, daha yavaş biyolojik yaşlandığı sonucuna varılırken, günde üç fincan çay içenlerin faydalı özelliklerinde artış yaşandığı sonucuna varıldı. Yapılan deneyde; "Orta düzeyde çay tüketimi, istikrarlı çay içenler arasında en güçlü yaşlanma karşıtı faydaları sergilemiştir" ifadelerine yer verildi.

SİYAH ÇAYIN FAYDALARI

- Çay bağırsak sağlığını iyileştirebilir.

- İnme riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

- Çay kan şekeri seviyesini düşürebilir.

- Çayda bulunan bileşenler kanser hücreleri üzerinde etkili olabilir.

- Güçlü bir antioksidandır.

- Kemikleri güçlendirir.

- Ağız sağlığını korur.

- Vücuda zindelik verir.

Kaynak: HABER MERKEZİ