Vali Seddar Yavuz sahillerde çilingir sofrası istemiyor! Şimdi ne olacak? Alkol yasak mı değil mi?

İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sahillerde alkol alımı ile ilgili uyarılarda bulundu. Vali Yavuz konuşmasında, “Sahillerde çilingir sofrası kuran ve insanlara rahatsızlık veren insanları ne sahillerimizde ne de parklarımızda görmek istemiyoruz” dedi.

Vali Seddar Yavuz sahillerde çilingir sofrası istemiyor! Şimdi ne olacak? Alkol yasak mı değil mi?

Kocaeli Valiliği Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısı bugün Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı. İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanın da katıldığı toplantıda Vali Yavuz, Mayıs ayında meydana gelen olaylar hakkında bilgi verdi. Vatandaşların refahı için çalıştıklarını ifade eden Vali Yavuz Orman yangınları konusuna değindi.

Vali Yavuz yaptığı açıklamda, “Bugün çok sayıda konuyu ele alacağız. Bunlardan biri orman yangınları. Tüm uyarılara rağmen anız yakan insanlarımız bulunuyor. Kocaeli’de şu ana kadar oldukça başarılı bir sezon geçirdik. Yüzde 42’si ormanlıkla kaplı şehrimizi korumaya kararlıyız. Akciğerlerimizi korumalıyız. JÖH’lerimiz ve PÖH’lerimizin ve zabıtalarımızın katılımı ile aktif bir saha çalışması yapıyoruz. Orman yangını meydana geldiğinde ağaçlar yanmıyor bir ekosistem çöküyor. Ormanları gözümüz gibi korumamız gerektiğini hatırlamak istiyorum.

“MOBİL GÖÇ NOKTALARI KURULUYOR”

Şehrimize giren yabancıların kontrolünü gerçekleştiriyoruz. Her gördüğümüzü düzensiz göçmen gibi görmek doğru değil. Geçtiğimiz yıl ciddi oradan turist geldi. İl Müdürlüğümüzün verdiği bilgiye 400 bin geceleme gerçekleşti. Bu kentimiz için yeni bir gelir. Kimsenin mağdur olmaması için mobil göç noktalarında düzensiz göçmen çalışması yapılıyor” dedi.

“SIRTIMIZDA YUMURTA KÜFESİ VAR”

Kocaeli’nin bir turizm şehri olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, “ Haftasonları bir akın gerçekleşiyor. Bu durumdan memnunuz. Boğulma vakalarına karşı aldığımız tedbirleri vatandaşımız içindir. Kontrolsüz sahalarda denize girmeyi yasakladık. Sebebi vatandaşımız için. Hava rüzgarlı ise valiliğimiz denize girmeyi yasaklıyor. Denize girilmesinin yasaklanmasına karşıyız diye sosyal medyada kahramanlık yapanlar var. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Bundan memnun değiliz. Devlet uyarır, karar alır, Özgürlükleri kısıtlamak için değil canlarını korumak için tedbir alıyoruz.

“MAGANDALIĞA MÜSADE EDİLMEYECEK”

Sahillerimizde ailesiyle, çoluğu çocuğuyla denize girmek için gelen vatandaşları rahatsız eden her kim olursa olsun onlarla ilgili işlem yapmaya kararlıyız. Gerek sahiller, gerekse kamuya açık alanlarda parklar ve millet bahçelerinde vatandaşların huzurunu kaçıran kim varsa gerekenler yapılıyor ve yapılmaya devam edilecek. Magandalığa, küfür ve insanları rahatsız eden davranışlara müsade edilmeyecek.

"HER ŞEYİN YERİ VE ZAMANI VAR"

Sahillerde çilingir sofrası kuran ve insanlara rahatsızlık veren insanları ne sahillerimizde ne de parklarımızda görmek istemiyoruz. Her şeyin yeri ve zamanı var. Bunların yapılacağı mekanlar belli. Herkes uygun mekanlarda bunları alacak ya da uygulayacak ama vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek. Amacımız Kocaeli’nin huzuru, vatandaşlarımızın tatil yapabilmesi ve sokaklarda dolaşabilmesi. Bunun dışındaki davranışları kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Kaynak: Serhat Güneş