Vali Yavuz 15 Temmuz’da veda etti! “Sahip çıktığımız şey namusumuz”

15 Temmuz anma töreninde konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Malatya Valiliğine atanması sebebi ile Kocaeliliere veda etti. Vali Yavuz yaptığı konuşmada, “Sahip çıktığımız şey namusumuz, şerefimiz, haysiyetimiz bayrağımızdır” dedi.

Vali Yavuz 15 Temmuz’da veda etti! “Sahip çıktığımız şey namusumuz”

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen ve 246 vatandaşımızın hayatını kaybettiği darbe kalkışmasının 8. yıldönümü anma etkinlikleri, SEKA Park Uçurtma Tepesi’nde yapıldı. Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ÖNDER tarafından organize edilen anma etkinlikleri, ‘Vatana can verenler’ temasıyla gerçekleştirildi. Akşam saat 21.00 sularında başlayan etkinlikte Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Sahne gösterilerinin yer aldığı etkinlikte protokol, vatandaşa seslendi. Etkinliğin anlatıcılığını Ali Bektaş üstlenirken program içeriğinde ise Türk Halk Müziği ve pop sanatçısı Elif Buse Doğan, Rap Müzik sanatçısı Resul Aydemir ve pop müziği sanatçıları Ahmet Şahin ve Emrah Uçar sahne aldı. Kartepe Belediyesi, Başiskele Belediyesi ve Antikkapı alanda bulunan vatandaşlara ikramlarda bulundu.

PROTOKOL VE ASKERİ ERKAN AKIN ETTİ

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Deniz Eğitim Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Nihat Baran, Gölcük Tersanesi Komutanlığı Tuğamiral Mustafa Saygılı, Başsavcı Ferhat Kapıcı, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Kapıcı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilçe Belediye Başkanları, KBB eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Murat Bozkurt, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Timur Yılmaz, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Erdinç Altıner, Donanma Komutanlığı Hareket Başkanı Tuğamiral Kenan Kaan Türkkan, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Mehmet Savaş Eser, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, Gazi Muharip Derneği Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Kent Konseyi Başkanı Kadir Çetin, STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Etkinliğe katılan vatandaşlara seslenen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Aziz milletimiz milletin zaferini kazanmıştır. Kahramanlık genlerini bünyesinde muhafaza eden milletimizi milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini göstermiştir. Sahip çıktığımız şey namusumuz, şerefimiz, haysiyetimiz bayrağımızdır. 15 Temmuz milletimizin darbelere karşı gösterdiği ilk fiili karşılıktı. Tüm kazanımlara canımız pahasına sahip çıktı. Dosta ve düşmana asla Türk milletine diz çöktürülmeyeceğini gösterdik. Dünyada kartların yeniden dağıtıldığı bir döneme girdik. Türkiye kritik bir önemde. Kimin adına ne sebeple olursa olsun hiçbir gücün demokrasimize prangalar vurmasına göz yumamayız. Bu millet değerleri için ölmeyi çok iyi bilir. Böyle bir millete mensup olduğumuz için ne kadar hamd etsek azdır. Şimdiye kadar olduğu gibi ayrışmanın değil barışın yanına olacağız. Kendi çıkarları için Türkiye’yi ateşe atmaya hazır olanlara inat mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye birliği ile beraberliği ile güzeldir. Kimsenin bunları bozmasına müsaade etmeyeceğiz.

“VEDA ETTİ”

Malatya Valisi olarak atanmış bulunuyorum. Bilim, sanayi ve teknoloji üssü olarak tanımladığım 4 yıl boyunca gönül verdiğimiz bu şehirden ayrılmak kolay olmayacaktır. Çalışmalarımızda destek veren milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, kamu kurum çalışan ve yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gönlümüz ve kapımızın sizlere sonuna kadar açık Kocaelili hemşerilerimden helallik istiyorum” dedi.

Vali Yavuz 15 Temmuz’da veda etti! “Sahip çıktığımız şey namusumuz” - Resim : 1

Vali Yavuz 15 Temmuz’da veda etti! “Sahip çıktığımız şey namusumuz” - Resim : 2

Vali Yavuz 15 Temmuz’da veda etti! “Sahip çıktığımız şey namusumuz” - Resim : 3

Kaynak: Serhat Güneş