Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Yavuz: 439 dersliğin inşaatı devam ediyor

Bugün gerçekleşen karne törenine katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı okullarda deprem çalışmalarının devam ettiğini belirterek 439 dersliğin inşa çalışmalarının devam ettiğini belirtti

Bugün gerçekleşen karne törenine

2022-2023 Eğitim Öğretim döneminde ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler bugün karnelerini aldı.   Son ders zilinin çalmasıyla öğretmenlerinden karnelerini alan öğrenciler üç aylık  yaz tatili arasına girdi. Kocaeli’de ise karne dağıtım töreni, İzmit’te bulunan Yarbay Refik Cesur İlkokulu’nda düzenlendi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirilen tören, öğrencilerin halk oyunu gösterisi ile başladı.

ÖĞRENCİLERE KARNE VERDİ

Törene Vali Yavuz’un yanı sıra; İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan katıldı. Okul bahçesinde ailelerle sohbet eden Vali Yavuz, ardından sınıflara geçerek öğrencilere karnelerini verdi, hediyelerini takdim etti.

428 BİN 208 ÖĞRENCİ

Etkinlik sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, “2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının sonuna geldik. Bugün evlatlarımızın karnelerini dağıtarak onların karne sevinçlerine ortak oldu. Toplam bin 577 eğitim kurumunda 26 bin 32 öğretmenimizle, 428 bin 208 öğrencimize eğitim verdik. Okul öncesi sınıflarımızda 56 bin 561, ilkokullarda 135 bin 363,  ortaokullarda ise 123 bin 309 öğrencimiz eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Ayrıca liselerimizde de 112 bin 975 öğrencimiz bugün karne sevinci yaşamıştır. Liselerden mezun olan 25 bin 49 öğrencimiz bulunmaktadır. 

TEDBİRLER ALINDI

Hepinizin bildiği gibi değerli arkadaşlarım Yüksek Öğretime Geçiş sınavı gerçekleşecek. Bu sınav vesilesiyle valiliğimizce tüm tedbirler alınmış olup sınavın huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışacağız. Velilerimizin bu konuda anlayışlı ve onların cesaretlendirici ve sınav sonucu ne olursa olsun evlatlarının yanında durmalarını çocuklarımızın ileriki hayatlarındaki başarısını olumlu etkileyeceğini de değerlendiriyorum. Biz de valilik olarak bu konuda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde gerçekleştireceğiz.

439 DERSLİK İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Hepimizin bildiği gibi son yirmi yılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti her alanda olduğu gibi eğitim altyapısı alanında da devrim gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda 2022-2023 yılları arasında şehrimizde 9 bin 119 derslik inşa edilmiştir. Yine benim görev yaptığım 2020-2023 yılları arasında bin 112 derslik bitirilerek eğitim öğretim faaliyetlerine hizmetine sunulmuştur. Ayrıca şu anda 439 dersliğin inşaatı devam etmektedir. Bu kapsamda özellikle, depreme dayanıklı olmadığını düşündüğümüz binaları yıkıyor ve bir kısmında güçlendirme faaliyetlerini de gerçekleştiriyoruz” dedi.