Vali Yavuz, "İlimizde 2023 yılında 3 bin 743 düzensiz göçmen yakalandı"

Yasadışı göçle mücadele için kent merkezine kurulan mobil göç noktasını ziyaret eden Kocaeli Vali Seddar Yavuz, "2023 yılında ilimizde 3 bin 743 düzensiz göçmen yakalandı ve geri gönderme merkezlerine gönderildi" dedi.

Vali Yavuz, "İlimizde 2023 yılında 3 bin 743 düzensiz göçmen yakalandı"

Kocaeli Valiliği İl Göç İdaresi bünyesinde mobil göç noktasını kurdu. İzmit Kent Meydanı'nda kurulan ve hizmete başlayan mobil göç noktasında İl Göç idaresi memurları ve İl Emniyet Müdürlüğü'nden polisler birlikte görev yapıyor. Ülkeye yurtdışından gelen insanların kayıtları olup olmadığı incelenen nokta kayıt işlemlerinin yapıldığı bir merkez olarak da hizmet veriyor. Kurulan yeni merkezi Vali Seddar Yavuz ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavak da ziyarette hazır bulunurken Vali Yavuz yasadışı göçle mücadele ettiklerini ifade ederken ortaya çıkan bazı rakamları açıkladı.

"2023 YILINDA 4 BİN 916 YABANCI SINIR DIŞI EDİLDİ"

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yaptığı açıklamada, "Çalışmalardan biri de bugün gördüğünüz mobil göç noktası. Bir noktamız İzmit'te bir merkezimiz de Gebze'deki meydanımızda. Özellikle ülkemiz çevresindeki istikrarsızlıklar sebebiyle insanlar yollara düşüyor ve ülkemize geliyor. Bu insanlar içerisinde ülkeye kaçak yolla girmeye çalışanlar da var. Bu noktada mücadelemizi veriyoruz. 2017 yılından bu yana 20 bin 343 yabancı sınır dışı edildi. 2023 yılında 4 bin 916 yabancı sınır dışı edildi. 2023 yılında ilimizde 3 bin 743 düzensiz göçmen yakalandı ve geri gönderme merkezlerine gönderildi" dedi.