Vali Yavuz oyunu kullandı! Gerginlik uyarısı

Sabah saatlerinde oyunu kullanan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, gerginlik uyarısında bulundu. Vali Yavuz, “seçimler biz bu şehirde yaşamaya devam edeceğiz. Dolayısıyla birbirimizin yüzüne bakacağız. O yüzden de herkesin sorumluluk içerisinde davranması beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz oyunu kullandı! Gerginlik uyarısı

Türkiye genelinde 61 milyondan fazla vatandaşın oy kullanacağı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanma işlemleri bugün saat 08.00 itibarıyla başladı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sabah saatlerinde İzmit Ortaokulunda oy kullandı. Vali Yavuz’a oy kullanma sırasında eşi Selda Yavuz eşlik etti.

Vali Yavuz oyunu kullandı! Gerginlik uyarısı - Resim : 1

4 BİN 739 SANDIK

Oy kullanma işlemi sonrası açıklama yapan Seddar Yavuz, "31 Mart mahalli değerler seçimini bugün gerçekleştiriyoruz. Öncelikle hemşehrilerimize hem adaylara hem de siyasi partilere hayırlı ve uğurlu olması dileklerimi iletmek istiyorum. Bugün itibariyle 669 sandık bölgesinde 4739 sandıkta bir 1 milyon 533 80 seçmenimiz oylarını kullanacak. Özellikle seçimin güven ortamınca gerçekleşmesi vatandaşlarımızın özgür iradesini sandığa yansıması bakımından ve herhangi bir hudutsuzluğa sebebiyet vermemek bakımından 7 bin 87 güvenlik personeli, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik personeli seçim için görevlendirilmiş bulunmaktadır ilgili olarak valiliğimizce çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmiş ve tüm planlamalar yapılmıştır.

Vali Yavuz oyunu kullandı! Gerginlik uyarısı - Resim : 2

“TÜM TEDBİRLERİ ALDIK”

Biz Kocaeli'de dört yıldır görev yapan bu şehrin valisi olarak demokratik olgunluğa en fazla erişmiş şehirlerden bir tanesi olduğuna gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızın oylarını, her zaman olduğu gibi kullanmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu hem görev hem de sorumluluktur. Diğer taraftan da seçimin ve halkın irade egemenliğinin sandığa yansımasını da önemsiyoruz. Dolayısıyla bize düşen görev burada etkin güvenlik tedbiri almak ve güvenlik içerisinde, huzur içerisinde bu seçimi gerçekleştirmektir. Biz de valilik olarak denetim birimleriyle beraber bu konuyla ilgili hassas bir şekilde çalışıyoruz.

Vali Yavuz oyunu kullandı! Gerginlik uyarısı - Resim : 3

SÖZ MİLLETİNDİR

Seçim koordinasyon merkezleriyle anlık olarak takip edeceğiz ve herhangi bir sıkıntı olmaması için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Seçimin kendi içerisinde bir atmosferi vardır. Zaten seçim kampanyası da gördüğünüz gibi son derece olgunluk içerisinde geçti. Valilik olarak da uzun yıllar görev yapmış olmanın tecrübesiyle zaten il başkanlarımızı bir araya getirdik. Onlara çeşitli telkinlerde bulunduk. Çünkü seçimler biz bu şehirde yaşamaya devam edeceğiz. Dolayısıyla birbirimizin yüzüne bakacağız. O yüzden de herkesin sorumluluk içerisinde davranması beklentimizdir. Herkesin de beklentisi açıkçası budur. Gerginlik hiç kimseye yaramamıştır bugüne kadar. Dolayısıyla gerginlikten uzak durmak ve bence demokrasilerdeki en büyük bekle çünkü halk iradesini sindirmemiz hepimiz için gereklidir. Bugün artık milletimiz söz milletimizindir” dedi.

Vali Yavuz oyunu kullandı! Gerginlik uyarısı - Resim : 4

Kaynak: HABER MERKEZİ