Vali Yavuz’dan EDS tepkilerine cevap! “Mücadelemiz kararlılıka sürecek”

İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, EDS cezaları eleştirilerine cevap verdi. Ölümlü kazaların sayısının arttığnı vurgulayan Vali Yavuz, ‘Mücadelemiz kararlılıka sürecektir’ dedi.

Vali Yavuz’dan EDS tepkilerine cevap! “Mücadelemiz kararlılıka sürecek”

Kocaeli Valiliği Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısı bugün kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı. İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanın da katıldığı toplantıda Vali Yavuz, Mayıs ayında meydana gelen olaylar hakkında bilgi verdi. Vatandaşların refahı için çalıştıklarını ifade eden Vali Yavuz terör örgütleri ile mücadelenin devam ettiğini belirterek, “Bu kapsamda 5 operasyon yapılmış 11 kişi gözaltına alınmış 1 kişi tutuklanmıştı. Düzensiz göç mücadelemizle devam ediyor. 146 düzensiz göçmen yakalanarak tespit edildi” dedi.

“ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCULAR”

Uyuşturucu ile mücadeleye değinen Vali Yavuz, “Yine çocuk ve gençlerimizi zehirledik. Zehir faktörlerinden eksik olarak mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz. Bir ay içerisinde 461 operasyon düzenlenmiş 87 sanık gözaltına alınmış 43’ü tutuklanmış. 22 kişi ise adli kontrol ile serbest bırakmıştır. Bu operasyonlar hakkında 1492 gram esrar, 11 bin 374 gram bonzai, 152 sentetik ecza, 64 kenevir, 581 skunk, 153 ektazi 2 gram kokain ele geçirilmiştir.

“1 ÇETE ÇÖKERTİLDİ”

Yine organize suç örgütleriyle de ilimiz kapsamında mücadelemiz devam ediyor. 3 operasyon gerçekleştirilmiş 12 kişi gözaltına alınmış ve 1 bölgesel organize suç örgütü çökertilmiştir. Yine mali kayıplara vesile olan kaçakçılıkla da mücadelemiz devam ediyor. Bu kapsamda 11 operasyon gerçekleştirilmiş. 22 gözaltına alınmış. Bu kapsamda 225 bin makaron ele geçirilmiş 9 tarihi eser yine ve 5 tabanca yakalanmıştır. Yine 2 milyon civarında bir vergi kaybı önlenmiştir. Mali suçlarda da Emniyet ve jandarma birimlerimiz kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyor. 6 operasyon gerçekleştirilmiş. 52 kişi gözaltına alınmış. 12 tutuklanmış. 13 de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış 1 çete çökertilmiştir.

“4 BİN 371 ASAYİŞ OLAYI”

Yine halkımızın huzur ve güvenliği açısından, asayiş olaylarıyla ilgili olarak da yoğun olarak çalışmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda 4 bin 371 asayiş olayı meydana gelmiş. 800 kişi ise yakalanmıştır. Yoğun olarak çalışmaya devam ediyoruz. Aranan şahısların yakalanması ile ilgili emniyet ve jandarma ekipleri çalışmaya devam ediyor. Dijital dünyanın gelişmesi ile birlikte siber suçlara yönelik mücadelemiz devam ediyoruz. Bu kapsamda 385 çalışma gerçekleştirilmiştir” dedi.

“EDS ELEŞTİRİLERİNE CEVAP”

Geçen ay bayram ayı olması vesilesi ile çok sayıda tedbir aldık. Buna rağmen ölümlü ve yaralanmalı kazalar meydana geldi. Hayatını kaybeden kişi sayısı 7 yaralı kişi sayısı 836 olmuştur. EDS’lerimizi etkin hale getirdik. Hız kaynaklı kazalar ölümlü ve yaralanmalı kazaların büyük bir oranını oluşturuyor. Bu konu ile ilgili kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. EDS’leri eleştiren insanlarımızın ölümlü ve yaralanmalı kazalardaki hızla ilgili konulara dikkatle bakmasını rica ediyorum.

“YAYA BİLİNCİNİN OLUŞMASI GEREKİYOR”

İlimiz Anadoluyu Avrupa’ya bağlayan önemli bir noktada bulunuyor. Ülkemizin adeta tüm trafik yükünü çekiyor. Mobilet ve motosiklet ile ilgili sorunlarımız var. Bu sorunların üstesinden gelmek için önlemleri alacağız. Yaya kazalarında ölümler meydana geliyor. Yaya bilincinin oluşması için hassasiyet gösterilmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ