VAN SEÇİM SONUÇLARI 2024 SON DAKİKA: Van'da Ne Oldu? DEM Parti Van Büyükşehir Adayı Abdullah Zeydan Kimdir?

31 Mart yerel seçimleri ardından Van son dakika bilgisi geldi. Van seçim sonuçları 2024 araştıran vatandaşlar Van'da ne oldu merak etti. DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan hakları geri alındı. Peki, Abdullah Zeydan kimdir? Van Abdullah Zeydan olayı ne? İşte yanıtı..

VAN SEÇİM SONUÇLARI 2024 SON DAKİKA: Van'da Ne Oldu? DEM Parti Van Büyükşehir Adayı Abdullah Zeydan Kimdir?

31 MART VAN SEÇİM SONUÇLARI 2024 / 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri ardından belediye başkanı değişti. DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan memnu hakkı elinden alındı. Flaş açıklama ardından Van'da ne oldu merak eden vatandaşlar son duruma odaklandı. Tüm Türkiye'nin merak ettiği Van seçim sonucu 2024 değişti. Peki, Van Abdullah Zeydan olayı ne? Abdullah Zeydan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilen detaylar ve Van belediye seçimleri..

VAN'DA NE OLDU? VAN SEÇİM SONUÇLARI 2024

Van seçim sonuçları 2024 gelişmesi geldi. DEM Parti Van adayı Abdullah Zeydan memnu hakları Adalet Bakanlığı tarafından seçime 2 gün kala mesai bitiminden 5 dakika önce yapılan itirazla geri alındı ve mazbata AK Parti adayı Abdulahat Arvas verildi. DEM Parti açıklamasında, "Van halkı, Büyükşehir Belediyesi dahil toplamda 14 belediyenin tümünü DEM Parti'ye kazandırmış, İl Genel Meclisi'nde ise büyük farkla birinci parti haline getirmiştir. Van halkı iradesini net ve en güçlü şekilde sandığa yansıtmıştır. Bu güçlü irade, aynı zamanda kayyım rejimine verilen bir cevaptır. Halk bu kadar açık mesaj vermişken, Van'da yeni hukuksuz girişimler devreye konulmaktadır" denildi.

VAN SEÇİM SONUÇLARI 2024 SON DAKİKA: Van'da Ne Oldu? DEM Parti Van Büyükşehir Adayı Abdullah Zeydan Kimdir? - Resim : 1

ABDULLAH ZEYDAN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

Abdullah Zeydan 13 Mart 1972 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini ilçede tamamlayan Abdullah Zeydan, Uluslararası Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Farklı şirketlerde mimarlık yapan Abdullah Zeydan, HDP Hakkari milletvekilliği yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Abdullah Zeydan, 31 Mart yerel seçimleri ardından hakları geri alındı.