Vatandaş ikiye bölündü… Balık fiyatları pahalı mı, değil mi? İşte balık fiyatları!

Kocaeli’de balık sezonun açılmasıyla birlikte balıkçı esnafların tezgahları süslendi. Balık fiyatları ise vatandaşı ikiye böldü. Kimi vatandaşlar balık fiyatlarını uygun bulurken kimi vatandaşlar ise fiyatları pahalı olarak yorumluyor.

Vatandaş ikiye bölündü… Balık fiyatları pahalı mı, değil mi? İşte balık fiyatları!

Eylül ayında balık avlama yasağının kalkmasıyla beraber tezgahlarda balık sayıları artmaya başladı. Olumsuz hava koşullarından dolayı balıkçıların denize açılamaması sonrasında palamut fiyatları ise yükselişe geçti.

BALIK FİYATLARI DÜŞTÜ

Perşembe pazarında balık tezgahı bulunan Bilal Üzen, “Geçen haftaya göre bu hafta balık fiyatlarında düşüş var. Palamut geçen hafta 150 TL’ydi. Bu hafta ise 100 TL. Hamsi fiyatlarının da düştüğünü dile getiren Üzen, “Geçtiğimiz hafta 300 TL’ydi. Bugün ise 150 TL oldu. Mezgit 100, barbun 250, çinekop 250 TL.

Vatandaş ikiye bölündü… Balık fiyatları pahalı mı, değil mi? İşte balık fiyatları! - Resim : 1

KAÇMAZLARSA BOLCA TÜKETİLECEK

Balıkların pahalılığın nedeni ise, Karadeniz bölgesinde havanın soğuk olmasıyla birlikte tekneciler denize avlanmaya çıkamıyor. Bu yüzden ellerinde kalan balıklar azaldığı için daha da değerli oluyor. Balık Samsun’dan, Kefken’e girdi. Artık balık çeşitleri bol bol geliyor. İnşallah Kefken’den de balık kaçmazsa vatandaşlarımız bolca tüketebilecek” dedi.

VATANDAŞLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Vatandaşların balık fiyatana karşı tepkileri ise iki yönlüydü. Pazara gelen Sevgi Can, bu hafta balık fiyatlarının daha pahalı olduğunu söylerken, başka bir vatandaş Murat Bey ise balıkların geçen haftaya göre bu hafta daha ucuz olduğunu belirtti.

İŞTE BALIK FİYATLARI

Hamsi: 150 TL

Palamut: 100 TL

Çinekop: 250 TL

Barbun: 250 TL

Mezgit: 100 TL

Kaynak: Cansu Kızılkaya