Ve Saffet Sancaklı istifa etti!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı sonrası MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı görevinden istifa etti. İstifasını duyuran Sancaklı bağlılık mesajı verdi.

Ve Saffet Sancaklı istifa etti!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın “Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır. Cumhur ittifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. Bu sefer umdukları gibi olmaz.” açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu. Sancaklı’nın sözlerine tepki gösteren Devlet Bahçeli, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın vasıtası ile Sancaklı’nın istifasını istemişti.

“BAĞLILIĞIM DEVAM EDECEK”

Bahçeli’nin istifa talebinden yaklaşık 3 saat sonra Saffet Sancaklı istifasını duyurdu. Sosyal medya hesabından istifa paylaşımı yapan Sancaklı, “Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum. Bu vesileyle; Milliyetçi Hareket Partisine ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beye bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım” dedi.

SANCAKLI’NIN SİYASİ KARİYERİ

2007 Genel Seçimlerinde de MHP'den aday adayı olan Saffet Sancaklı, 28 Ocak 2011 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı bir tören ile MHP saflarında aktif siyasete atılmıştır. 11 Nisan 2011 tarihinde, İstanbul 2. Bölge 5. Sıra Milletvekili adaylığı resmen açıklanmıştır. Ama 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde milletvekili olarak seçilememiştir. 2014 Yerel Seçimlerinde MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuş ancak seçilememiştir. 4 Kasım 2012 ve 21 Mart 2015 tarihinde yapılan MHP 10. ve 11. Olağan Büyük Kurultayında MYK Üyesi seçildi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde ise MHP'den Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi ve seçildi. Bu seçimlerin tekrarlanması sonucu Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili seçildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ