Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vedat Işıkhan Asgari Ücret Açıklaması SON DAKİKA: Asgari Ücret Ara Zam Olacak Mı RESMEN AÇIKLANDI! Temmuzda Asgari Ücret Zammı Flaş Gelişme

2024 yılında brüt 20.002,50 TL, net 17.002,12 TL olarak açıklanan asgari ücret yılın dördüncü ayında eridi. Evdeki hesap çarşıya uymayınca temmuzda asgari ücrete ara zam beklentisi oluştu. Cumhurbaşkanı asgari ücret açıklaması son dakika kararı ardından Vedat Işıkhan asgari ücret açıklaması geldi. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte yanıtı..

2024 yılında brüt 20.002,50

Milyonlarca vatandaşın en önemli gündem maddesi temmuzda asgari ücret zammı gelişmeleri oldu. Normal şartlarda yılda bir kez zamlanan asgari ücret geçtiğimiz yıl iki kez zam gördü. 2024 yılında brüt asgari ücret 20.002,50 TL olurken net asgari ücret ise 17.002,12 TL olarak belirlendi. Geçim derdine düşen asgari ücretli çalışanlar yılın dördüncü ayında yeni zam olup olmayacağını sorgulamaya başladı. Vedat Işıkhan asgari ücret açıklaması geldi. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ara zam olacak mı? İşte merak edilen son dakika açıklaması..

VEDAT IŞIKHAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI SON DAKİKA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi soruları yanıtladı. 2024 yılında yüzde 49 artışla brüt 20.002,50 TL, net 17.002,12 TL olan asgari ücret yıl ortası gelmeden eridi. Yüksek enflasyonla başı dertte olan vatandaşlar hayat pahalılığı karşısında çaresiz kaldı. Hal böyle olunca asgari ücret yılın 4. ayında pul oldu. Milyonlarca vatandaş temmuzda asgari ücret zammı beklentisine girdi.

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM OLACAK MI?

2024 temmuz asgari ücret zamlanacak mı merak eden vatandaşlar için hemen belirtelim ki temmuz ayında ara zam yapılmayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek. Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak” dedi. Kabine Toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı asgari ücret açıklaması son dakika temmuzda zam kapılarını kapadı.