Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vekil Yılmaz: Kocaeli’nin yüreği burada tekrar atacak

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, 17 Ağustos depreminin 24. yıl dönümünde Nokta TV’ye özel açıklamalarda bulundu

AK Parti Kocaeli Milletvekili

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, 18 bin kişinin yaşamını yitirdiği 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde gerçekleştirilen anma programına katıldı. Programda Nokta TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

“ÖNEMLİ MESAFELER KAT EDİLDİ”

Yılmaz açıklamalarında şu ifadelerde bulundu: “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet ile anıyoruz. Kocaeli’nin yüreği burada tekrar atacak. 45 saniye büyük acılar yaşadık. Komşularımızı, kardeşlerimizi, yakınlarımızı toprağa verdik. Bu acılardan ders alabildiysek ne mutlu bize. Aradan yıllar geçti. Bize ve yakınlarımıza mezar olan binalarımızı yenileme sağlıklı yapılar üretme dönüştürme noktasında büyük adımlar atıldı. İstediğimiz seviyede olmasa da önemli mesafeler kat edildi.

“MARMARA DEPREMİ TEHLİKESİ VAR”

Şimdi önümüzde yine bizi yakından ilgilenden 6 Şubat depremlerinden sonra uzmanların bas bas bağırdığı marmara depremi tehlikesi var. Bu uyarıyı dikkate alarak devlet millet ele ele şehirlerimizde binalarımızı bu noktada yeniden gözden geçirme depreme dayanaklı bina yapma ve dayanaksız bina varsa bunları tespit etme noktasında devamlı hareket halinde kamu kurumları. Amacımız yaşadığımız şehirlerde yaşadığımız alanları dayanaklı mekanlar haline getirerek neslimize toplumumuza bir daha bu acıları yaşatmamak.