Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Venezuela’daki cezaevi lüks tesis haline geldi!

Venezuela hükümeti 11 bin askerini gönderdiği büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Güçlü bir suç örgütü tarafından uzun yıllardır yönetilen ve ülkenin en büyük cezaevini yeniden kontrol altına almaya çalışıyor.

Venezuela hükümeti 11 bin

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun emriyle Tocorón cezaevine yapılan baskın, ülkenin ve Latin Amerika’nın en güçlü suç örgütlerinden Tren de Aragua’nın merkez üssünü dağıttı. Cezaevi çevresinde fark hemen görülüyor. Artık etrafta içerdeki yakınlarına torba torba yiyecek ve giysi taşıyan onlarca kadın veya bir an önce havuza girebilmek için sabırsızca annelerinin eteklerini çekiştiren çocuklar görülmüyor. Tocorón kasabasında bira ve cezaevinde makbul diğer bazı ürünleri satan büfe ve tezgahlar kapanmış.

“NEYE BENZEDİĞİNİ GÖRMEK İSTEMİŞTİM”

Hükümet Tocorón’da denetimi sağlama kararını açıkladığında inanamamıştım. Cezaevini ziyaret edişimin üzerinden daha bir yıl bile geçmemişti. Kıtanın tamamında faaliyet gösteren Tren de Aragua çetesi hakkında bir kitap yazıyordum ve bu suç örgütünün kalesi olarak anılan cezaevinin neye benzediğini görmek istemiştim.

CEZAEVİNİN NÜFUSU 7 BİNİ AŞTI

Venezuela’nın başkenti Caracas’a 140 kilometre mesafedeki cezaevi 1982’de Tocorón kasabasında inşa edildi. İnşa edilirken 2 bin 250 metrekarelik alanda, kapasitesinin 750 mahkûmun barındırılması planlanmıştı. Fakat 2015 ile 2018 yılları arasında, yani Tren de Aragua çetesinin iyice yayılıp güçlendiği yıllar içerisinde cezaevinin nüfusu 7 bini aştı.

“GÖZLERİME İNANAMADIM”

Cezaevi’nin içinde dolaşırken gördüklerime inanamadım. Tocorón bir cezaevinden çok bir eğlence parkına benziyordu. Biraz distopik HBO televizyon serisi Westworld’ü çekmek için hazırlanan vahşi batı dekorunu andırıyordu. Yüzme havuzları, hayvanat bahçesi, spor sahaları, teneke damlı küçük evcikler, restoranlar, beyzbol stadı, horoz döğüşü ringi, eczaneler, motosikletler ve silahlar… Cezaevine geçenlerde yapılan baskından sonra medyada yer alan bütün o fotoğraflar gerçekti.

Julio, ziyaretçiler için düzenlenmiş televizyonlu, ahşap mobilyalarla döşeli salonda sohbetimizi sürdürürken, yaygın olarak Niño Guerrero lakabıyla tanınan Tren de Aragua çetesinin Tocorón cezaevindeki lideri Hector Rusthenford Guerrero Flores’ten bahisle, “Guerrero” dedi, “bu cezaevini Tocorón Kent’e dönüştürmeden rahat etmeyeceğini söyler.”

TEKNİSYEN KADROSU OLUŞTURULDU

Cezaevinin, ülkede çok yaygın olan elektrik kesintileri sırasında devreye giren dev bir elektrik ünitesi vardı. Hatta bu elektrik tesisinin bakım ve onarımından sorumlu olmak üzere blucin ve renkli tişörtlü üniformalarıyla mahkumlardan oluşan bir teknisyen kadrosu da oluşturulmuştu.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Meksika'nın Pasifik kıyısındaki güney eyaletlerinde
Sıradaki Haber Meksika’nın güneyinde kasırga alarmı! ‘Kategori 3’seviyesi