Vergi kaçıranları ihbar edene prim!

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Haydi Türkiye Vergi Kaçıranı İhbar Edene Prim Ödemesi Dönemi Başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları doğrultusunda yepyeni bir meslek grubumuz doğdu. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Türkiye'de vergi kaçıranları ihbar ederek ek gelir elde edebilirsiniz. Nasıl mı ? Şimdi bu haberi arkanıza yaslanarak okuyun.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya üzerinden de geçerli olacak bu uygulamayla VERGİ KAÇIRANLARI ihbar edenlere kesilecek olan vergi cezası üzerinden % 10 prim verileceğini duyurdu.

Bu açıklamayla, alışveriş sonrası fiş veya fatura kesmeyen işyeri, alım satım sonrası vergi kaçıran, konut satan ve eksik beyanda bulunan inşaat firmaları, otomobil satışlarında, otomobil bedelini düşük gösterenler ve daha bir çoğu bu durum karşısında ceza yiyebilecekler.

Bu uygulama zaten hali hazırda uygulanıyordu. Fakat gündem de değildi. Mehmet Şimşek'in sosyal medya üzerinden duyurduğu bu çalışma eğer tutarsa ki ekonomik krizin olduğu şu dönemde kesinlikle tutacaktır. Devletin kasasına yüklü miktarda gelir sağlanacaktır.

Enflasyonun vatandaş üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle de vatandaşlar böylesine cazip bir teklifi kesinlikle değerlendireceklerdir.

Gelir İdaresi Daire Başkanlığı İhbar Hattı 0552 189 01 89 ile vergi kaçıranları direk bu numaradan ihbar edebiliyorsunuz.

Tapu harcının eksik ödenmesi, başka işletmelerin pos cihazlarının kullanılması, fiş veya fatura kesilmemesi, düşük loranda KDV uygulanması, kiraların elden ödenmesi, sahte veya yanıltıcı evrak düzenlenmesi, personel ücretlerinin elden ödenmesi, kaçak ürün satışı gibi daha bir çok maddenin ele alındığı bu uygulamalar ile vergi kaçıranların tespit edilmesi planlanıyor.

2023 Yılında Türkiye'de 50 bin 452 ihbar gerçekleşti. Bakalım 2024 yılı sonunda bu rakam kaç olacak. Hep beraber izleyip göreceğiz. Bu uygulama kimlerin başını yakacak kimleri zengin edecek.