Volkswagen'in araçları Kocaeli'de üretilecek! 3500 kişiye istihdam

Ford ve Volkswagen’in stratejik ortaklığı kapsamında Volkswagen'in yeni nesil 1 tonluk ticari araçları da Ford Otosan'ın Gölcük Yeniköy fabrikasında üretilecek.

Volkswagen'in araçları Kocaeli'de üretilecek! 3500 kişiye istihdam

Ford Otosan, 2 milyar euroluk yatırım kapsamında yeniden tasarladığı Yeniköy Fabrikası'nda üretime başladı. Hem içten yanmalı hem de elektrikli araç üretebilen Türkiye’nin ilk ve tek fabrikası olan Yeniköy, Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan çok katlı mimarisi ile üretimde verimliliği artırıyor. Fabrikada yapılan her bir TL'lik üretimin Türkiye’deki üretime 2.6 TL'lik katkı sağladığı belirtiliyor. Şu an yıllık 245 bin adet olan üretim kapasitesinin, yatırımlar tamamlandığında 405 bin adede ulaşması hedefleniyor.

3500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Transit Custom'ın dünyadaki tek üretim merkezi olan Yeniköy, aynı zamanda Volkswagen'in yeni nesil 1 tonluk ticari araçlarının da üretim üssü olacak. Fabrika, açıldığından bu yana 3 bin 500 kişiye istihdam sağladı ve Türkiye GSYH'ına yaptığı 1 TL'lik katkı 3.3 TL olarak geri dönüyor. Yeniköy’de üretilen ilk araç yeni nesil Ford Transit Custom olurken, tamamen elektrikli E-Transit ve E-Tourneo Custom da burada üretiliyor. Ford ve Volkswagen’in stratejik ortaklığı kapsamında, Volkswagen marka araçlar da ilk kez Türkiye’de Yeniköy Fabrikası'nda üretilecek.

Kaynak: Gamze 4