Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

X kapanıyor mu? Verilen süre bugün sona eriyor

Türkiye’de hükümetin sosyal medya platformlarına yönelik aldığı kararla sosyal medya hesaplarının Türkiye’de bir temsilci bulundurması gerekiyordu. Yasalara göre, X bir temsilci atamazsa internet erişim bandı yüzde 50 azalacak. Bu durum gerçekleşirse X’in kapanıp kapanmayacağı ise merak ediliyor.

Türkiye'de hükümetin sosyal medya

Eski adıyla Twitter olan ve ABD’li Elon Musk tarafından satın alınan sosyal medya platformu X’e Türkiye’de temsilci bulundurması için verilen süre Perşembe günü sona eriyor. Eğer X platformu temsilci atamasını yapmazsa yüzde 50 oranında internet trafiği bant daraltma yaptırımı uygulanabilir.

5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da 2020’de değişiklik yapılmıştı. Yapılan bu değişiklikle, Türkiye’de günlük erişimi 1 milyonun üzerinde olan sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye’de mukim ve Türk vatandaşı olan bir temsilci bulundurması zorunluluğu getirilmişti. Ekim 2022’de yapılan değişiklikle de bu temsilcinin tüzel kişi olması halinde doğrudan sosyal ağ sağlayıcı tarafından sermaye şirketi şeklinde kurulan bir şube olması zorunluluğu getirildi.

3 AY SÜRE VERİLMİŞTİ

Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılara kademeli olarak yaptırım uygulamasının beklenmesinin yanı sıra temsilci bildirmeyen X platformuna önce 10 milyon TL, ardından ise 30 milyon TL idari para cezası verildi. Buna rağmen temsilci atamayan X’e 19 Temmuz 2023 tarihinde reklam verme yasağı getirildi ve temsilci ataması için 3 aylık süre verildi.

X KULLANILMAZ HALE GELEBİLİR

Yasalara göre verilen süre içinse bugün son gün ve X platformundan şuana kadar temsilci ataması yapıldığına dair bir açıklama yapılmadı. Yarın da temsilci ataması yapılmaması halinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı, X’in internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 oranında daraltılması için sulh ceza hâkimliğine başvurabilir. Uzmanlar bu durumun gerçekleşmesi halinde X’in kullanılamaz hale gelebileceğini belirtiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Harb-İş’e üye binlerce işçi, Gölcük
Sıradaki Haber Gölcük’te işçiler ayakta: İşçi burada hükümet nerede?