YADES BAŞVURU EKRANI 2024: Yaşlı Destek Programı Nedir? Yaşlı Destek Programı Başvuru Nasıl Yapılır? YADES Başvuru

Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması adına hazırlanan YADES 2024 başvurularını başlattı. Peki, yaşlı destek programı başvuru nasıl yapılır? İşte yanıtı..

YADES BAŞVURU EKRANI 2024: Yaşlı Destek Programı Nedir? Yaşlı Destek Programı Başvuru Nasıl Yapılır? YADES Başvuru

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaşlı destek programı başvuru açıklaması geldi. YADES 2024 programı kapsamında ayrılan ödeneğin kullanımı için açıklama geldi. Belediyelerin hazırlayacakları ve valiliklerce teklif edilecek projeler için kullandırılacak olan YADES başvuru ekranı açıldı. Belediyelerce hazırlanacak projelerin sürelerinin 1 yıl olacağını ve onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağı açıklandı. Denetimlerin valilikler aracılığıyla yürütüleceği söylendi. Peki, Yaşlı Destek Programı nedir? Yaşlı destek programı başvuru nasıl yapılır? İşte merak edilenler..

YAŞLI DESTEK PROGRAMI (YADES) NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamasında 2016'da uygulanmaya başlanan ve genel bütçeden aktarılan kaynakla sürdürülen YADES ile yerel dinamikleri harekete geçirildiğini, yaşlılık alanında farkındalık oluşturmayı ve yaşlıların sosyal hayata katılımlarının desteklenmesini amaçladıklarını söyledi.

YAŞLI DESTEK PROGRAMI BAŞVURU

65 yaş üstü vatandaşların korunması, desteklenmesi, bakım desteği ve psikososyal desteğe ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasını sağlamak adına başlatılan YADES başvuruları başladı. Bakanlıkça bu yıl YADES için 11 milyon 278 bin TL ödenek ayrıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş belediyelerce hazırlanacak projelerin sürelerinin 1 yıl olacağını, onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağını ve denetimlerin valilikler tarafından yapılacağını söyledi. YADES programına başvuracak belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini en geç 3 Haziran saat 17.00’ye kadar valiliklere teslim etmesi gerekiyor.