Yağlı Güreş için önemli çalıştay!

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından davet edildiğimiz 19-21 Ocak 2024 tarihleri arasında Balıkesir'de düzenlenecek olan "Yağlı Güreş Çalıştayı" öncesinde bugün görüştüğüm, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş “Katılımı Yüksek tutmak istiyoruz” dedi.

Yağlı güreş ile ilgili son dönemde ciddi şekilde üzerinde durulması gereken konular var.

Bu çalıştayda da masaya yatırılması gereken konuların başında Kırkpınar’ın değerinin yitirilmesi ile ilgili olacaktır.

Çünkü lig güreşleri Kırkpınar’ın doğasına zarar verdiği gibi, tarihini de olumsuz etkiliyor.

Aktif pehlivanlar, tüm başpehlivanlar, başaltı ve büyük orta pehlivanlarından, ligde ilk sekize girenler, Tozkoparan boydan büyük ortaya kadar ilk dörde girenler de çalıştay için davet edildi.

Yaklaşık 30 eski başpehlivan, federasyonun asil ve yedek tüm yönetim kurulu üyeleri, tüm kurul üyeleri, önde gelen kule, meydan ve cetvel hakemleri, cazgırlar, tüm yağlı güreş sosyal medya platformları, yağlı güreş düzenleyen belediye temsilcileri, önde gelen ağalar, yağlı güreş düzenleyen kulüp temsilcileri olmak üzere Gördüğünüz gibi çok geniş kapsamlı bir davetli dağılımı var.

Ayrıca bakanlık temsilcileri de davet edildi dedi.

Tarihi Yağlı Güreş camiasına, gelenek göreneklerine sahip çıkmak adına yapılacak olan çalıştay ve alınacak olan kararlar şimdiden hayırlı olsun.

Nokta gazetesi olarak bizler de bu çalıştayı yakından takip edeceğiz ve konuşulan ne varsa sizlere aktaracağız.

Her şey milli ata sporumuz güreş için…