Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yapay zekanın son durağı WhatsApp! Karakterler tanıtılmaya başlandı… Sorunlarınız çözümsüz kalmayacak

Yapay zeka uygulamalarının bir sarmaşık misali her alana yayıldığı şu günlerde, bir haber de WhatsApp’tan geldi. Meta, yeni bir özellik üzerinde çalışıldığını bildirdi. İşte ayrıntılar…

Yapay zeka uygulamalarının bir

Bilim kurgu içeriklerinin en önemli ögelerinden olan robotlar, günümüzde yaşantımıza yavaş yavaş dahil olmaya başladı. Teknolojinin gelişmesi ve tüketici alışkanlıklarının değişmesi, yapay zeka uygulamalarının gelişim hızına da etki etti.

Önceleri iş gücü ‘her şey’ anlamına gelirken bugün yapay zekanın geldiği nokta birçok kişiyi korkutmaya başladı. Çeşitli yazılımlar ve robotların varlıkları ile iş gücü gereksiniminin azalacağı düşünülürken bir haber de WhatsApp’tan geldi.

Geçtiğimiz aylarda ülkemizde ve pek çok dünya ülkelerinde erişime açılan ChatGPT’nin ardından WhatsApp’tan da heyecanlandıran bir atak geldi. Edinilen bilgilere göre uygulama, yapay zeka destekli sohbet odalarına erişim izni vermeye başladı.

YAPAY ZEKA İLE SOHBET EDEBİLECEKSİNİZ

Connect 2023 etkinliğinde yapay zeka destekli sohbet odalarını müjdeleyen Meta, sonunda harekete geçti. WhatsApp için yeni bir özellik üzerinde çalışıldığını belirten teknoloji devi, uygulama içi asistan için test sürecinin başladığını bildirdi.

Bing Chat’e benzer bir teknoloji üzerinde çalışan WhatsApp yönetimi, söz konusu sohbet odalarına katılarak yapay zeka ile sohbet edilebileceğini ifade etti. Birçok karakter geliştiren ve söz konusu karakterleri test sürümünde tanıtmaya başlayan WhatsApp, bu girişimi ile kullanıcılarını heyecanlandırdı.

WhatsApp’tan gelen diğer bir bilgiye göre Meta yapay zeka algoritmasına her biri ünlü isme dayanan benzersiz kişilikler kazandırabilecek. Verilen örneğe göre ‘Dungeon Master’ karakteri, ‘Kendi Maceranı Seç’ oyununda kullanıcıya rehberlik edecek. Konuşma kalıpları ve tavırlar ise taklit edilemeyecek.

WHATSAPP YAPAY ZEKA ÖZELLİĞİ NE ZAMAN KULLANILABİLECEK?

WhatsApp kullanıcılarını heyecanlandıran, şirketin rakiplerini ise harekete geçiren yapay zeka özelliği gündeme bomba gibi düştü. Meta’nın WhatsApp adına bu özelliği ne zaman erişime açacağı merak konusu oldu. Ancak şirket henüz bu özelliğin ne zaman kullanılabileceğine ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

WABetaInfo’dan edinilen bilgilere göre iOS ve Android tabanlı akıllı cihazlar aracılığı ile beta sürümü kullanılarak yeni özellik test edilebilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ABD'li teknoloji devi Apple'ın yeni
Sıradaki Haber iPhone 16 ne kadar olacak? iPhone 16 (Plus, Pro, Pro Max) kaç TL olacak?