10 yılda bir açan ceset çiçeği nedir? Anlamı ve özellikleri nelerdir?
Avustralya'da binlerce kişi, nadir görülen ve 10 yılda bir çiçek açan Ceset Çiçeği'ni görmek için Victoria eyaletindeki Geelong Botanik Bahçesi'ne akın etti. Ceset Çiçeği nedir, anlamı ve özellikleri nelerdir?
Avustralya’da 10 yılda bir çiçek açan ve 24 ila 48 saat ömrü olduğu bilinen bilinen 'Ceset Çiçeği' ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. ABC Avustralya'nın haberine göre, Geelong Botanik Bahçesi'nde bulunan ve yaydığı kötü koku nedeniyle ‘Ceset Çiçeği’ ismi verilen bitki dün çiçek açtı.
CESET ÇİÇEĞİ NEDİR?
Ceset çiçeği , bilimsel adı Amorphophallus titanum olan, dünyadaki en uzun ve en kötü kokulu çiçektir. "Titan arum" adıyla da bilinir ve Endonezya'nın Batı Sumatra bölgesindeki yağmur ormanlarına özgüdür. Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN), ceset çiçeğini tehlike altında olarak listeliyor, bu da vahşi doğada çok az sayıda kaldığı anlamına geliyor.
ANLAMI VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Ceset çiçeği'nin anlamı çürümekte olan et gibi koktuğu için, en kötü kokulu çiçek olarak adlandırılır.
Ceset çiçeği dünyadaki en büyük çiçektir. Bitki 3 ila 4 metre arasında büyüyebilir ve çiçeği yaklaşık 2 metre boyunda büyüyebilir, ancak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na göre en uzun çiçek 3 metre olarak ölçülmüştür. Bitkinin yaprakları tek başına 4 metre genişliğinde büyüyebilir.