17 Ekim Süper Ay Ne Zaman İzlenir? Süper Yeni Ay Türkiye'de Saat Kaçta Görülecek?

Gökyüzü tutkunlarının merakla beklediği Süper Ay saati merak edildi. 17 Ekim Perşembe günü ortaya çıkacak olan Süper Ay Türkiye'den görünecek mi araştıran vatandaşlar için detaylar belli oldu. Peki, Süper Yeni Ay ne zaman izlenir? İşte yanıtı..

17 Ekim Süper Ay Ne Zaman İzlenir? Süper Yeni Ay Türkiye'de Saat Kaçta Görülecek?
17 Ekim Süper Ay Ne Zaman?

Gök olaylarını takip eden milyonlarca vatandaşın beklediği Süper Ay için geri sayıma geçildi. 17 Ekim Perşembe günü ortaya çıkacak olan Süper Ay Türkiye'den görüntülenecek mi sorusuna yanıt arandı. Gökyüzü tutkunlarının iple çektiği Süper Yeni Ay nereden izlenir sizler için araştırdık. Peki, Süper Ay Türkiye'de ne zaman izlenir? İşte merak edilenler..

17 EKİM SÜPER AY TÜRKİYE'DE GÖRÜNECEK Mİ?

Ay’ı normalden yüzde 14 daha parlak ve büyük göründüren Süper Yeni Ay 17 Ekim Perşembe günü görüntülenecek. Türkiye dahil tüm dünyada takip edilecek olan Süper Ay cuma sabahına kadar dolunay halde görünecek.

SÜPER YENİ AY NE ZAMAN GÖRÜLECEK?

2024 yılının son ve en büyük Süper Ay görüntüsü 17 Ekim Perşembe günü saat 14.26'da Türkiye'de gözlemlenecek. Dünyada ise saat 11.26 olduğunda görülecek. Türkiye, UTC+3 saat diliminde yer aldığı için Türkiye saatiyle 14.26 olduğunda izlenecek.

Kaynak: Eren DEMİRTÜRK
Süper Ay 17 Ekim Süper Ay Dolunay