Bugün ne pişirsem? Günün menüsü 12 Kasım 2024

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre!

Bugün ne pişirsem? Günün menüsü 12 Kasım 2024

Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu menü tam size göre. İşte tam damağınıza uygun; Sütlü Domates Çorbası, Nar gibi Kızaran Tavuk Baget, Bulgur Pilavı, Gavurdağı Salatası tarifi.

SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 adet domates
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Öncelikle domatesler rendelenir. Ardından tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağı eritilir.
  2. Tereyağı eridikten sonra un eklenerek biraz kavrulur.
  3. Unun kokusu çıktıktan sonra domates salçası eklenir ve biraz karıştırılarak kavrulur
  4. Rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dakika daha kavrulur.
  5. 4 su bardağı su eklenerek çırpılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Dilerseniz bu aşamada veya servisten önce çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
  6. Tuz ve süt eklenerek karıştırılır. Tuz miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  7. Hazır olan çorba ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
  8. Nefis Sütlü domates çorbası tarifimiz servise hazır. Dilerseniz üzerine krema gezdirerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

NAR GİBİ KIZARAN TAVUK BAGET (FIRINDA) TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 9 adet tavuk baget

SOSU İÇİN:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

TAMAMLAYICILARI

  • 4 adet orta boy patates
  • 5 adet yeşil sivri biber
  • 5 adet çeri domates
  • 2 adet orta boy havuç

NAR GİBİ KIZARAN TAVUK BAGET (FIRINDA) TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Sosumuz için; soğan ve bagetler hariç bütün malzemeler derince bir kaba alınıp, harmanlanır. Sarımsak mutlaka ezilmiş olmalıdır.
  2. Sırasıyla; yarım ay şekilde şerit doğranmış soğanlar ve bagetler eklenerek nazikçe tavuğumuzun her yeri soslanır.
  3. Streç filmle üstü kapalı 20/25 dakika bekletmeniz kafidir. Büyük bir borcam veya fırın tepsisi üzerine karışım dökülür.
  4. Kalın-küp doğradığımız patateslerimiz, ve yuvarlak form kazandırdığımız havuçlarımız da ilave edilerek son bir kez daha harç karıştırılır. Dilerseniz patates ve havuçları sosa katmadan biber ve domateslerle birlikte tepsiye de alabilirsiniz.
  5. Tepsi üzerine dengeli bir şekilde yayıp, yer yer biberlerimiz ve 4 parçaya ayırdığımız çerilerimiz eklenir.
  6. Önceden ısıtılmış 220° fırında ilk 25 dakika kontrollü pişirildikten sonra, derece 190/200 arasına getirilip 35 dakika daha pişirilerek süre tamamlanır.

BULGUR PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

BULGUR PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun.
  2. Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun.
  3. Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.
  4. Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.
  6. Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin.
  7. Bulgur Pilavımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

GAVURDAĞI SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 3 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • Maydanoz
  • 2 avuç iri kırılmış ceviz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Sumak
  • Tuz

GAVURDAĞI SALATASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Domatesler ve yeşil biber küçük küçük doğranır.
  2. Yeşil soğanlar ve maydanozlar da çok ince kıyılır.
  3. Kuru soğan mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulur.
  4. Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir.
  5. Göz kararı yaklaşık 1 yemek kaşığı sumak da eklenir.
  6. Karıştırılarak servis tabağına alınır.
  7. Zeytinyağının ve nar ekşisinin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, ben sevdiğim için oldukça bol kullanıyorum.
  8. Cevizi de yine neredeyse 1 su bardağına yakın ekliyorum.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yemek Tarifi Bugün ne pişirsem? Günün menüsü