Bugün ne pişirsem? Günün menüsü 18 Kasım 2024

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre!

Bugün ne pişirsem? Günün menüsü 18 Kasım 2024

Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu menü tam size göre. İşte tam damağınıza uygun; Bulgurlu Yoğurt Çorbası, Patates Yatağında Tavuk Sote, Yoğurtlu Köz Patlıcan ve Biber Mezesi Tarifi.

BULGURLU YOPURT ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 lt su
  • Tuz (çorba kaynadıktan sonra ekleyelim)Karabiber

ÜZERİ İÇİN

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

BULGURLU YOĞURT ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Uygun bir tencereye yoğurt un bir tam yumurta ve bulgurumuzu alıp bir çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  2. Üzerine yavaş yavaş suyumuzu ilave edelim .
  3. Ocağa alıp orta ateşte hiç durmadan kaynayıncaya kadar karıştıralım eğer karıştırmazsanız çorba da kesilme olur .
  4. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakabiliriz.
  5. Ocağımızın altını kısalım bulgurlar pişinceye kadar kaynatalım.
  6. Bu sırada baharatını ekleyelim, tuzu kaynadıktan sonra atmamızın sebebi kesilmemesi için çorbamız kıvamlı olursa su miktarını arttırabilirsiniz.
  7. Bu sırada bir tavada yağı ve naneyi yakalım pişen çorbamızın üzerine ilave edelim.
    Afiyet olsun !!.

PATATES YATAĞINDA TAVUK SOTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

SOTE İÇİN;

  • 500 gram tavuk döş
  • 250 gr arzuya göre isteğiniz mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber (isteğe bağlı baharat)
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Zerdeçal

PATATES YATAĞI İÇİN;

  • 4 adet patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

PATATES YATAĞINDA TAVUK SOTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Soyulmuş patatesleri tencere koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Tavaya sıvı yağ ekleyip, tavuk etlerini suyu çekinceye kadar kavuralım.
  3. Tavukların üzerine sebzeleri ekleyelim.
  4. Baharatları ekleyelim, sebzeler pişince kadar pişirelim.
  5. Patatesleri bir kaba alalım, içine tereyağı, tuz ve kaşar peyniri ekleyip ezelim.
  6. Patatesleri beze yapalım, içlerini açalım.
  7. Tavuk soteyi patates yatağına ikişer kasık koyalım.
  8. Üzerlerine kaşar peyniri koyup, fırında 200 derecede 15 dk pişirelim.

YOĞURTLU KÖZ PATLICAN VE BİBER MEZE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber
  • 6 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10 tane kırık ceviz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

YOĞURTLU KÖZ PATLICAN VE BİBER MEZE TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Patlıcan ve biberleri tepsiye koyun ve fırına sürün.
  2. Izgara ayarında 220 derecede yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Ardından biber ve patlıcanları soyun küp küp doğrayın.
  4. Ayrı bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın, doğranmış olan biber ve patlıcanla birleştirin güzelce karıştırın.
  5. Küçük bir tavada tereyağ, sıvı yağ ve kırık cevizleri hafif köprünceye kadar kavurun ardından pulbiberli ekleyin ve salatanın üzerine dökün.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bugün ne pişirsem? Yemek Tarifi Günün menüsü 18 Kasım