Bugün ne pişirsem? Günün menüsü 19 Kasım 2024

19 Kasım 2024 Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre!

Bugün ne pişirsem? Günün menüsü 19 Kasım 2024

Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu menü tam size göre. İşte tam damağınıza uygun; Yoğurtlu Tarhana Çorbası, Etli Kuru Fasulye, Havuçlu Zerdeçallı Pirinç Pilavı tarifi.

YOĞURTLU TARHANA ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 1,5 litre su
  • 2 çay kaşığı tuz (tarhananın tuz oranına göre artırabilir)
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı şeker (sebzelerin lezzetini açığa çıkarıyor )

ÜZERİ İÇİN;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Nane

YOĞURTLU TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  1. Yoğurdu tencereye alın.
  2. Tarhanayı ,sarımsağı ekleyin.
  3. İyice karıştırın.
  4. Suyu ilave edin karıştırın ocağa alın.
  5. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca koyulaşacak.
  6. Nohutunu,tuzunu ,şekeri ilave edin beş dakika daha kaynatın kapatın.
  7. Tereyağını eritin.
  8. Nane, pul biber ekleyin, karıştırın ,çorbaya ekleyin çorba hazır.

ETLİ KURU FASULYE YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER;

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr dana kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • 4, 5 -5 bardak sıcak su
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 tane küp şeker

ETLİ KURU FASULYE YEMEĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz, ertesi gün suyunu süzüp bolca yıkıyoruz.
  2. Diğer taraftan etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine alıyoruz ve harlı ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulduğunda kuru fasulyeyi içine ekliyoruz.
  4. Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçaları da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Suyunu da fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 4,5 -5 bardak kadar sıcak suyu ekliyoruz.
  6. Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  7. Harlı ateşte düdük ötene kadar daha sonra ise düdüğünü indirip orta ateşte 30 dk. kadar pişiriyoruz.
  8. Pişme süresi fasulyenin tazeliğine bağlı değişebilir.

HAVUÇLU, ZERDEÇALLI PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 adet büyük havuç
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet bulyon
  • 1 küp şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz

HAVUÇLU, ZERDEÇALLI PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. İlk önce pirincimizi ılık suda 1 tatlı kaşığı tuz atıp, 10 dakika bekletiyoruz. Havucumuzu rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
  2. Ocağımızı açıp tenceremiz de yağlarımızı eritip, havucumuzu biraz kavuruyoruz. Pirincimizi süzgece koyup, iyice nişastası gidene yıkayıp süzülünce onu da ilave edip kavuruyoruz.
  3. Bulyonu, zerdeçalı, tuz ve şekerini de koyup bir, iki dakika kavuruyoruz.
  4. Üzerine 4 su bardağı kaynar suyunu koyuyoruz.
  5. Ocağımızı, pilavmız kaynayınca altını kısıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıyoruz.
  6. Üzerine bir kağıt havlu koyup biraz dinlendiriyoruz. Pilavımız servise hazır (dere otu da doğraya bilirsiniz) Çok güzel renkli bir pilav çok da lezzetli.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bugün ne pişirsem? 19 Kasım Günün menüsü