Bugün ne pişirsem? Günün menüsü 19 Kasım 2024
19 Kasım 2024 Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre!

Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu menü tam size göre. İşte tam damağınıza uygun; Yoğurtlu Tarhana Çorbası, Etli Kuru Fasulye, Havuçlu Zerdeçallı Pirinç Pilavı tarifi.
YOĞURTLU TARHANA ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 1,5 litre su
- 2 çay kaşığı tuz (tarhananın tuz oranına göre artırabilir)
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı şeker (sebzelerin lezzetini açığa çıkarıyor )
ÜZERİ İÇİN;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Nane
YOĞURTLU TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Yoğurdu tencereye alın.
- Tarhanayı ,sarımsağı ekleyin.
- İyice karıştırın.
- Suyu ilave edin karıştırın ocağa alın.
- Kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca koyulaşacak.
- Nohutunu,tuzunu ,şekeri ilave edin beş dakika daha kaynatın kapatın.
- Tereyağını eritin.
- Nane, pul biber ekleyin, karıştırın ,çorbaya ekleyin çorba hazır.
ETLİ KURU FASULYE YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER;
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 300 gr dana kuşbaşı et
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Tuz
- 4, 5 -5 bardak sıcak su
- Çok az sıvı yağ
- 1 tane küp şeker
ETLİ KURU FASULYE YEMEĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz, ertesi gün suyunu süzüp bolca yıkıyoruz.
- Diğer taraftan etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine alıyoruz ve harlı ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulduğunda kuru fasulyeyi içine ekliyoruz.
- Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçaları da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Suyunu da fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 4,5 -5 bardak kadar sıcak suyu ekliyoruz.
- Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- Harlı ateşte düdük ötene kadar daha sonra ise düdüğünü indirip orta ateşte 30 dk. kadar pişiriyoruz.
- Pişme süresi fasulyenin tazeliğine bağlı değişebilir.
HAVUÇLU, ZERDEÇALLI PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 adet büyük havuç
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet bulyon
- 1 küp şeker
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
HAVUÇLU, ZERDEÇALLI PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- İlk önce pirincimizi ılık suda 1 tatlı kaşığı tuz atıp, 10 dakika bekletiyoruz. Havucumuzu rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
- Ocağımızı açıp tenceremiz de yağlarımızı eritip, havucumuzu biraz kavuruyoruz. Pirincimizi süzgece koyup, iyice nişastası gidene yıkayıp süzülünce onu da ilave edip kavuruyoruz.
- Bulyonu, zerdeçalı, tuz ve şekerini de koyup bir, iki dakika kavuruyoruz.
- Üzerine 4 su bardağı kaynar suyunu koyuyoruz.
- Ocağımızı, pilavmız kaynayınca altını kısıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıyoruz.
- Üzerine bir kağıt havlu koyup biraz dinlendiriyoruz. Pilavımız servise hazır (dere otu da doğraya bilirsiniz) Çok güzel renkli bir pilav çok da lezzetli.
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.