Bugün ne pişirsem? Günün menüsü 22 Kasım 2024
22 Kasım 2024 Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre!

Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu menü tam size göre. İşte tam damağınıza uygun; Sütlü Domates Çorbası, Püreli Rosto Köfte, Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi.
SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet domates
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Öncelikle domatesler rendelenir. Ardından tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, tereyağı eritilir.
- Tereyağı eridikten sonra un eklenerek biraz kavrulur.
- Unun kokusu çıktıktan sonra domates salçası eklenir ve biraz karıştırılarak kavrulur
- Rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dakika daha kavrulur.
- 4 su bardağı su eklenerek çırpılır, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Dilerseniz bu aşamada veya servisten önce çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
- Tuz ve süt eklenerek karıştırılır. Tuz miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hazır olan çorba ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.
PÜRELİ ROSTO TARİFİ İÇİN MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN;
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
PÜRESİ İÇİN; - 5 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 100 gram margarin veya tereyağı
SOSU İÇİN; - Sıvı yağ
- Salça
- Baharat
PÜRELİ ROSTO TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Kıymayı, robotta veya rendede çekilmiş soğan ve sarımsak, maydanoz ve diğer malzemelerin ilavesi ile, güzelce yoğuralım.
- Bir tepside, elinizi yağlayarak köfte harcına rulo şeklini verelim.
- 180 derecede, yarım saat pişirelim ve dilimleyelim.
- Yapılan sosu üzerine ilave edelim ve biraz kaynatalım.
- Püre için; haşlanan patatesleri, eritilen margarin ile kavurup, süt ve tuz ilave edip çırpalım.
PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 su bardağı bulgur
- 1,5 su bardağı tavuk suyu (300 ml)
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN;
- Sıvı yağ
PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Öncelikle soğanımızı ince ince doğrayalım.
- Ardından biberlerimizi ve domatesimizi doğrayarak ayrı kaplara alalım.
- Patlıcanlarımızı da küp küp doğrayalım ve acılığının çıkması için tuzlu su içerisine alalım.
- Ocağa aldığımız tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyelim. Yağımız kızdıktan sonra suyun içerisinden alarak kuruladığımız patlıcanlarımızı kızartalım ve ayrı bir tabak içerisine alalım.
- Farklı bir tencereye tereyağını alalım ve erimeye bırakalım. Eridikten sonra soğan ve biberi alarak diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra üzerine domates salçası ve biber salçasını ekleyerek karıştıralım.
- Doğradığımız domatesi de ilave ederek karıştıralım. Ardından tuz ve bulguru ekleyelim.
- Son olarak kızarttığımız patlıcanları, tavuk suyu ve sıcak suyu da ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
- Pilavımız kaynadıktan sonra altını kısalım ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra üzerine kağıt havlu kapatalım ve demlenmesi için 10-15 dakika bekleterek servis edelim. Afiyet olsun!
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.