Devlet Bahçeli Umut Hakkı Nedir? Umut Hakkı Kimler Yararlanır?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Umut Hakkı söylemleri olay oldu. Çok sayıda vatandaşın tepkisine neden olan söylemin anlamı merak edildi. Peki, Umut Hakkı nedir? Devlet Bahçeli umut hakkı ne anlama gelir? İşte yanıtı..

Devlet Bahçeli Umut Hakkı Nedir? Umut Hakkı Kimler Yararlanır?
Devlet Bahçeli Umut Hakkı Nedir?

22 Ekim Salı günü Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin parti grup toplantısında, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lavedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın" dedi. Peki, Umut Hakkı nedir? Devlet Bahçeli umut hakkı ne demek? Umut Hakkı kimler yararlanır? İşte merak edilenler..

UMUT HAKKI NE ANLAMA GELİYOR?

Umut hakkı terimi hukuki olarak hapis cezasına çarptırılan mahkumların iyi halleri ve ceza sürelerinin belirli kısmını tamamlamaları durumunda erken serbest bırakılma şansını ifade ediyor. Umut Hakkı mahkumların ıslah olma şansını teşvik etmek ve iyi davranışlarını ödüllendirmek amacıyla veriliyor.

UMUT HAKKI KİMLER YARARLANIR?

Her mahkum için geçerli olmayan Umut Hakkı belirli koşulları sağlayan mahkumlar için kullanılır. Umut Hakkı kullanabilecek mahkumlar şöyle;

- Ceza Süresinin Belirli Bir Kısmını Tamamlayanlar

- İyi Hal Gösterenler

- Ağır Suçlar Dışında Yargılananlar

Kaynak: Eren DEMİRTÜRK
Umut Hakkı Devlet Bahçeli Öcalan