Dubai Çikolatası sevenler koşun! Bu tarif tam size göre
Son zamanları kasıp kavuran, stokları akın akın biten Dubai Çikolatası’nı ne kadar sevdiğinizi biliyoruz. O yüzden bugün de çok seveceğiniz bir tatlıyla geldik. İşte, en az çikolatası kadar hayran olacağınız belki de ulaşmak için o kadar zahmete girmeyeceğiniz Dubai Kurabiyesi…
DUBAİ ÇİKOLATASI İÇİN MALZEMELER?
Hamuru için:
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı kahverengi şeker
2 yemek kaşığı toz beyaz şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı kakao tozu
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
100 gram sütlü çikolata parçaları
İç dolgusu için:
200 gram fıstık ezmesi
2 yemek kaşığı tahin
su bardağı kavrulmuş tel kadayıf
Üzeri için:
Fıstık ezmesi
Antep fıstığı
DUBAİ KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
İç dolgusunu hazırlamak için: Bir karıştırma kabında kavrulmuş tel kadayıf, fıstık ezmesi ve tahini iyice harmanlayıp hazırladığınız dolgu karışımından dondurma kaşığı yardımıyla küçük toplar alın ve yuvarlak şekil verin. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve dondurucuda yaklaşık 30 dakika kadar beklemeye bırakın.
Hamuru için: Eriyip soğumuş tereyağını, yumurtayı, kahverengi şeker ve beyaz toz şekeri bir karıştırma kabına alın ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Ayrı bir yerde kuru malzemeleri eleyerek karışıma ilave edin ve hamuru yoğurun. Son olarak, çikolata parçalarını da ekleyerek hamuru toparlayın. Hamurun üzerini streç film ile kaplayın ve buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle genişleterek açın. Ortasına hafif donmuş dolgu toplarından yerleştirip hamuru kapatarak şekillendirin. Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 190°C fırında, alt-üst fansız ayarda yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Şimdiden afiyet olsun!