Fatih Ürek Gelin Görümce Tavuklu Ispanaklı Kumpir Tarifi: Tavuklu Ispanaklı Kumpir Nasıl Yapılır?
Yepyeni haftaya giriş yapan Fatih Ürek İle Gelin Görümce programında günün yıldız yemeği Tavuklu Ispanaklı Kumpir oldu. 24 Şubat Pazartesi günü en leziz Tavuklu Ispanaklı Kumpir yapan gelinler için püf noktalar paylaşıldı. Peki, Tavuklu Ispanaklı Kumpir nasıl yapılır? İşte leziz tarifi..

Gündüz kuşağının sevilen yapımlarından Fatih Ürek İle Gelin Görümce programında haftanın ilk yemeği yapıldı. 24 Şubat Pazartesi günü 4 gelinin ödevi Tavuklu Ispanaklı Kumpir oldu. Bir yiyenin bir daha unutamayacağı Tavuklu Ispanaklı Kumpir için malzemeler hazırlandı. Ekran başındaki izleyiciler şahane tarifin detaylarını sorgulamaya başladı. Peki, Tavuklu Ispanaklı Kumpir nasıl yapılır? İşte tarifin püf noktaları..

FATİH ÜREK GELİN GÖRÜMCE TAVUKLU ISPANAKLI KUMPİR TARİFİ
MALZEMELER
200 gram tavuk göğsü
100 gram mantar
2 adet büyük patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Sarımsak tozu
Zerdeçal
Tuz
Karabiber
İşte yapılışı..

Fatih Ürek İle Gelin Görümce programında yeni haftanın ilk günü yapılan Tavuklu Ispanaklı Kumpir tarifi için önce patatesleri haşlayın. Tavuk göğüslerini küp küp doğrayıp soteleyin. Ardından zerdeçal ve sarımsak tozu başta olmak üzere dilediğiniz tüm baharatları ekleyip harmanlayın. Mantarları ve ıspanakları ekleyip iyice soteleyin. Devamında ise..

Ardından tavaya tereyağı alıp süt ekleyin ve kremayı güzelce kavurun. Üzerine muskat ekleyip haşlanmış patateslerin ağızlarını genişçe açın. Üzerine tereyağı ve tuz ekleyin. 200 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun..