Gebze Belediyesi Hangi Partide? Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Kim?

Sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntülerin ardından Gebze Belediyesi hangi parti sorusuna yanıt arandı. Çok sayıda internet kullanıcısı Gebze Belediye başkanı kim araştırması yaptı. Peki, Gebze Belediye başkanı hangi partiden? İşte yanıtı..

Gebze Belediyesi Hangi Partide? Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Kim?
Gebze Belediyesi Hangi Partide?

Türkiye gündeminde ilk sırada yer alan kedi ve köpek görüntülerinin ardından Zinnur Büyükgöz, "Hayatta olan hiçbir hayvanımızı kasten öldürmek, itlaf etmek gibi bir sürecimiz olmaz olamaz. Hepimizi derinden sarsan bu görüntülere sebep olan herkese hesabını soracağız" açıklaması yaptı. İnfial yaratan olayın ardından arama motorlarında Gebze Belediyesi hangi partiye ait sorgusu başladı. Peki, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilenler..

GEBZE BELEDİYESİ HANGİ PARTİ?

31 Mart seçimlerinde Gebze Belediyesi hangi partide AK Parti adayı Zinnur Büyükgöz oyların yüzde 36,94'ünü alarak başkan seçildi.

GEBZE BELEDİYE BAŞKANI ZİNNUR BÜYÜKGÖZ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

1964 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Zinnur Büyükgöz Kadıköy İmam Hatip Ortaokulu ardından Gebze İmam Hatip Lisesinde okudu. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Şehir ve Bölge Plancısı olarak mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisans yaptı.

Evli ve dört çocuk babası olan Zinnur Büyükgöz siyasi kariyeri boyunca Refah Partisi Darıca Belde Başkanlığı ve Gebze Yönetim Kurulu Üyeliği, Fazilet Partisi Kocaeli İl Yönetimi İcra Kurulu Üyeliği yaptı.

Gebze Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, Belediye Meclis Üyeliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon Üyeliği Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyeliği yapan Zinnur Büyükgöz Kocaeli Gebze Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.

Kaynak: Müjde Melek Şahin
Zinnur Büyükgöz Gebze Belediyesi