Gelinim Mutfakta Etli Rulo Patlıcan Tarifi 10 Ekim Perşembe
Hafta finalinden önceki son gün yarışa devam eden Gelinim Mutfakta gelinleri kolları sıvadı. 10 Ekim Perşembe günü Etli Rulo Patlıcan yapan gelinler için püf noktalar paylaşıldı. Peki, Etli Rulo Patlıcan nasıl yapılır? İşte yanıtı..
Her gün çeyrek altın, her hafta finalinde 10 burma bilezik dağıtan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün lezzeti belli oldu. Tezgah başına geçen 4 gelin günün en güzel Etli Rulo Patlıcan tabağını hazırlamaya başladı. 10 Ekim Perşembe günü yemeği Etli Rulo Patlıcan nasıl yapılır sizler için derledik. İşte 10 Ekim Perşembe Gelinim Mutfakta Etli Rulo Patlıcan tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ETLİ RULO PATLICAN TARİFİ
MALZEMELER
3 adet patlıcan
400 gram dana eti
1 adet kuru soğan
2 adet biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
Domates
ETLİ RULO PATLICAN NASIL YAPILIR?
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Uzunlamasına kesip sıvı yağda kızartın.
Soğanı, sarımsağı ve biberi koyup kavurun. Ardından salça ekleyip kavurun.
Pişmiş eti içine koyup bir kez daha çevirin. Baharatlarını ekleyip kızarmış patlıcanları strecin üzerine yerleştirin.
Üzerine etli harcı koyup rulo yapın. Streci çıkarıp patlıcanlı ruloyu fırın kabına alın.
Salçalı sos malzemelerini karıştırın üzerine gezdirin. 180 derece fırında pişirin. Deneyenlere afiyetler olsun..